У Польщі в залі засідання уряду виявили пристрій для прослуховування
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі в залі засідання уряду виявили пристрій для прослуховування

Польща
Джерело:  RMF 24

Польські спецслужби виявили пристрій з камерою та диктофоном у приміщенні, де мало 7 травня відбутися виїзне засідання Кабінету міністрів країни.

Пристрій для прослуховування в уряді Польщі

За даними репортів польського видання RMF FM, співробітники спецслужби знайшли в залі пристрій для запису звуку та зображення. Він мав бути встановлений на висоті одного з радіаторів.

Пристрій досліджує Агенство внутрішньої безпеки. Правоохоронці встановлюють, коли це обладнання могло бути встановлене, хто це зробив і з якою метою.

Вперше про підозрілий пристрій повідомив прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Яцек Добжинський на платформі X.

Служба державної охорони у співпраці з Агентством внутрішньої безпеки виявила та демонтувала пристрої, які могли бути використані для прослуховування, у приміщенні, де сьогодні має відбутися засідання Ради міністрів у Катовіце. Служби проводять подальші заходи, — написав він.

RMF FM передає, що пристрій виявили під час планової перевірки приміщень, де мала відбутися зустріч.

За даними джерел журналістів, пристрій колись “використовувався для зв'язку між віддаленими кімнатами і був встановлений колишнім офісним працівником на пенсії”.

Росія готує диверсії у країнах ЄС

Представник ГУР Андрій Юсов 7 травня підтвердив інформацію видання Financial Times про підготовку російськими спецслужбами диверсій на території європейських країн.

Представник ГУР підкреслив, що коментувати інформацію ЗМІ не зовсім доцільно, однак існують факти підготовки країни-агресорки Росії до хвилі диверсій на території країн ЄС.

Метою цієї операції є дестабілізація ситуації в євроатлантичній спільноті, в окремих країнах, вплив на уряди цих держав, дискредитація України і послаблення проукраїнської коаліції та й послаблення всього вільного демократичного світу в цілому.

Андрій Юсов

Андрій Юсов

Представник ГУР

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?