У Польщі виявили порушення повітряного простору під час атаки РФ на Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі виявили порушення повітряного простору під час атаки РФ на Україну

Польща
Джерело:  RMF 24

Польща зафіксувала порушення повітряного простору непізнаним об'єктом під час чергової масованої атаки російських окупантів на Україну.

Що зафіксували в Польщі

Літаючий об'єкт, що рухався з величезною швидкістю, спостерігали жителі гміни Долгобичув у Люблінському воєводстві. Йдеться про околиці Пшеводува – саме в цьому селі рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

Очевидці повідомляли, що чули сильний шум і свист. Об'єкт рухався на захід.

За даними радіостанції, в околицях Замостя ведуться пошуки. Там мобілізовані значні сили.

Інформацію про інцидент підтвердило Оперативне командування Збройних сил Польщі.

У ранкові години в повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною влетів непізнаний повітряний об'єкт, який з моменту перетину кордону і до зникнення сигналу спостерігався радіолокаційними засобами системи протиповітряної оборони країни, - пише пресслужба.

Польські служби відреагували на "невідомий об’єкт"

Як стало відомо у Польщі скликають екстрене засідання з приводу порушення повітряного простору  ракетою, яка залетіла через український кордон і впала біля селища Вожучин-Цукровня.

Зазначається, що в Бюро національної безпеки відбудеться термінова нарада з головою Міноборони, начальником Генштабу Війська Польського генералом Вєславом Кукулою та оперативним командувачем Збройних сил генерал-майором Мацеєм Клішом.

Віце-прем’єр-міністр і голова Міністерства національної оборони Владислав Косіняк- Камиш також прокоментував ситуацію.

У зв'язку з появою невпізнаного об'єкта в повітряному просторі Польщі державні служби негайно відреагували . Через Бюро національної безпеки я контактую з президентом, прем'єр-міністром, начальником Генштабу та оперативним командувачем Збройних сил. .Держава діє! – наголосив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?