У Польщі внаслідок прориву дамби затопило ціле місто ― відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Польщі внаслідок прориву дамби затопило ціле місто ― відео

У Польщі затопило місто
Джерело:  tvp.info

У польському містечку Строне-Шльонські на території Нижньосілезького воєводства прорвало дамбу на річці Моравка, що призвело до масштабного затоплення населеного пункту.

Головні тези:

  • Прорив дамби на річці Моравка спричинив масштабне затоплення у місті Строне-Шльонські.
  • Місто зазнало серйозних руйнувань і збитків, а зв'язок та транспортне сполучення практично перервані.
  • Уряд Польщі оголосив надзвичайний стан через стихійне лихо та затоплення, виділивши кошти на допомогу жителям постраждалого міста.
  • Польські рятувальники та військові активно діють у затопленому районі, намагаючись допомогти постраждалим жителям.
  • У місті відсутні електрика, газ і вода, тому жителям доводиться долати великі відстані пішки, щоб вибратися з пастки негоди.

Що відомо про руйнівні наслідки урагану у Польщі

Зазначається, що наразі у затопленому Строне-Шльонські діяють підрозділи рятувальників і військових.

Польські журналісти підкреслюють, що внаслідок прориву дамби і подальшого затоплення місто зазнало серйозних руйнувань і збитків.

Зв’язок з жителями міста досі дуже ускладнений. Базові станції мобільного зв’язку перестали працювати, а транспортний рух до міста майже припинено.

Повінь пошкодила два мости у Строне-Шльонські, що унеможливило проїзд на автомобілі до центру міста.

Найближчі до річки Моравки будівлі сильно пошкоджені. У дамбі, яка розташована над містом, є прорив щонайменше на кілька метрів.

У місті також не має електрики, газу та води. Доїзд до Льондек-Здруя на автомобілі також неможливий — дорога перекрита.

Жителі, побоюючись за життя та здоров'я своїх близьких, можуть долати кілька кілометрів пішки, щоб вибратися з пастки негоди.

У Польщі оголосили надзвичайний стан через негоду

Як зазначає польське видання Polsat News, прем’єр-міністр Дональд Туск оголосив стан стихійного лиха у країні через масштабні повені та потужні зливи, спричинені ураганом “Борис”, що прокотився країнами Східної Європи.

У нашому розпорядженні в положенні про стан стихійного лиха є такий інструмент, як наказ про евакуацію, але, як я вже згадував вчора, ми будемо тільки в ситуації, коли життю людей безпосередньо загрожує небезпека, — підкреслив Туск.

Згідно з проєктом розпорядження Ради міністрів, у затоплених районах буде запроваджено стан стихійного лиха на термін до 30 днів.

Передбачені "лише необхідні" обмеження прав і свобод, серед них — наказ про евакуацію та заборона на перебування в певних місцях.

Туск також зазначив, що на потреби людей, які постраждали від повені, виділять мільярд злотих з резерву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?