У Польщі закликали на десятиліття закрити агроринок для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Польщі закликали на десятиліття закрити агроринок для України

прапор Польщі
Джерело:  RMF FM

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, який є членом команди новообраного прем'єра Дональда Туска, почав стверджувати, що необхідно закрити агроринок для України на 20 років після її вступу до Євросоюзу.

Польський посадовець виступив з новою цинічною пропозицією щодо України

На переконання Міхала Колодзейчака, офіційна Варшава повинна зробити все можливе, щоб захистити свої інтереси у зв'язку зі вступом України до Євросоюзу.

Заступник міністра сільського господарства Польщі звернув увагу на те, що в українському сільському господарстві України домінують 95 фермерських господарств.

Він також наголосив, що це холдинги, в руках яких зосереджені 50% сільськогосподарських земель в Україні.

Тому нам потрібно захистити свої інтереси, наприклад, як це зробила Німеччина, коли Польща вступила до ЄС – тоді ринок праці для поляків був заморожений на 8 років. Сьогодні ми маємо говорити про те, що агропродовольча продукція з України – сира й перероблена – не повинна потрапляти до Польщі, наприклад, протягом 20 років після вступу України до ЄС", – заявив член команди Дональда Туска.

Що важливо знати про Міхала Колодзейчака

Чинний заступник міністра сільського господарства Польщі раніше очолював протести проти імпорту українського зерна на чолі з рухом "Агроунія".

Коли політик потрапив до польського Сейму, він підтримав протести на кордоні з Україною та буває у Медиці, де протестують фермери з організації "Ошукане село".

Міхал Колодзейчак продовжує стверджувати, що відсутність регулювання між Польщею та Україною "призводить до драми в польському селі".

Він продовжує скаржитися на те, що попередня влада від партії "ПіС" дозволила "нелегальний і неконтрольований імпорт" зерна з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?