У Повітряних силах розкрили подробиці ракетного удару армії РФ по Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах розкрили подробиці ракетного удару армії РФ по Одесі

Повітряні Сили ЗСУ
Ракетний удар РФ по Одесі

За інформацією речника командування Повітряних сил ЗСУ Іллі Євлаша, в ніч на 1 травня окупаційна армія РФ завдала удару по Одесі трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". 

Що відомо про наслідки ракетного удару окупантів по Одесі

Євлаш підкреслив, що військові злочинці з армії РФ обрали Одесу та Харків ключовими цілями для власних повітряних атак.

Зараз він атакував трьома балістичними ракетами "Іскандер-М" густонаселені райони Одеси. Внаслідок чого є загиблі та постраждалі люди, — наголосив речник ПС ЗСУ.

Відомо, що під час ракетної атаки по Одесі російські окупанти пошкодили Представництво уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

На той момент, на щастя, у приміщенні не було ні працівників, ні заявників, тож ніхто не отримав травм. Проте для того, аби приймати відвідувачів і відновити роботу, нам потрібен час. Ми вже працюємо над ліквідацією всіх наслідків обстрілу, — зазначив з цього приводу омбудсмен Дмитро Лубінець.

Що кажуть у Силах оборони півдня України

Представники ОСУВ “Одеса” зазначили, що в ніч на 1 травня ворог завдав ракетного удару по Одесі з території окупованого Криму.

Внаслідок ракетного удару є поранені та вбиті, пошкоджено будинки, проводять контрдиверсійні заходи з пошуку можливих поплічників російських терористів.

З ночі ведуться роботи щодо усунення наслідків атаки. Інформація щодо постраждалих та загиблих уточнюється, — зазначають представники Сил оборони півдня.

Директор однієї з міських лікарень Денис Себов розповів журналістам, що в цей медичний заклад вночі доставлено 42-річного чоловіка, який отримав через ракетну атаку множинні поранення, перелам стегна, є підозра на інші травми, зокрема, — розрив селезінки

Наразі після оперативного втручання постраждалий у тяжкому стані у реанімації.

Лікар додав, що в цьому ж закладі залишаються десять постраждалих внаслідок ракетного удару 29 квітня, серед них дві людини у вкрай тяжкому стані, стан ще двох пацієнтів вдалося стабілізувати, але вони все ще у відділенні інтенсивної терапії.

В мерії Одеси зазначили, що ворожими ракетними ударами було пошкоджено будівлі на території Приморського району міста — вибиті двері, вікна тощо.

Зранку почав працювати оперативний штаб на вулиці Канатній, де надають консультації щодо оформлення матеріальної допомоги на заміну вибитих вікон та дверей.

У Одеській ОВА наголосили, що у зв’язку з трагедією, що сталась через ракетні удари та призвела до загибелі людей, 2 травня у регіоні оголошено днем жалоби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?