У Раді пропонують ввести заборону на користування Telegram в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді пропонують ввести заборону на користування Telegram в Україні

Верховна Рада України
Telegram

Представники парламентського комітету з питань свободи слова пропонують заборонити використання мережі Telegram в Україні через ризики загрози нацбезпеці. 

Що відомо про ймовірну заборону Telegram в Україні

Зазначається, що пропозицію щодо заборони користування месенджером Telegram на території України внесли під час круглого столу "Журналістські стандарти та професійна етика в умовах війни".

За словами керівника комітету з питань свободи слова Ярослава Юрчишина, ідеєю цього засідання було почути про болючі аспекти, пов’язані з роботою журналістів в умовах війни, та етичні виклики, що ставить такий надзвичайний стан.

На переконання учасників круглого столу, наразі необхідно шукати шляхи для заборони Telegram в Україні.

Важливо переймати європейські практики, щоб нас потім не цькували за «перешкоджання свободи слова». Давайте активно просувати європейські практики боротьби з недружніми технологічними платформами, - зазначив голова правління громадської організації "Інтерньюз-Україна" Костянтин Квурт "Судово-юридична газета".

Участь у круглому столі брали заступник міністра з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко, голова комісії з питань журналістської етики Андрій Куликов, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Бурмагін та інші.

Чи можливо заблокувати Telegram в Україні

Керівник ЦПД при РНБО наголосив, що заборонити чи заблокувати телеграм в Україні неможливо і наразі це питання не стоїть дуже гостро.

За його словами, треба розділяти медіа в телеграмі, які люди читають, а також спілкування в телеграмі між собою.

Читати медіа і користуватися месенджером в спілкуванні та пересилати чутливі документи – це різні речі. І на це треба звертати увагу, - підкреслив Андрій Коваленко.

За його словами, українські медіа витіснили в Telegram проросійські ресурси з українського інформаційного простору.

Водночас він наголосив, що просто потрібно розумно працювати з цими медіа для захисту країни від ворожих вкидів та ІПСО.

Крім цього, він висловився щодо спілкування в цьому месенджері. Він наголосив, що потрібно дотримуватися певних правил. За його словами, це окрема розмова про безпеку, тому потрібно розділяти ці поняття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?