У регіоні Азовського моря оголосили червоний рівень небезпеки
Категорія
Україна
Дата публікації

У регіоні Азовського моря оголосили червоний рівень небезпеки

У регіоні Азовського моря оголосили червоний рівень небезпеки
Джерело:  online.ua

Державна національна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про ускладнення погодних умов на узбережжі Азовського моря та в порту Маріуполь. Також рятувальники попередили про можливі сходження лавин у Закарпатській області.

Джерело: Телеграм-канал ДСНС

Узбережжя Азовського моря накриє ожеледиця

Вранці на узбережжі Азовського моря та в порту Маріуполь очікується надзвичайна ожеледиця (III рівень небезпеки, червоний).

Вночі в Азовському регіоні була надзвичайна ожеледь. На дорогах очікують ожеледицю і тривале припиненя руху транспорту. Водіям радять дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, а також не забувати увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі.

Фото - unsplash.com

Погода на території України

УкрГідрометцентр попередив, що внаслідок виходу активного циклону в Україні очікується ускладнення погодних умов: 29 грудня на дорогах країни ожеледиця; вночі у східних областях значний сніг, місцями з дощем, ожеледь (I рівень небезпечності, жовтий).

Такі погодні умови можуть спричинити порушення руху транспорту та відключення енергозабезпечення населених пунктів.

Також метеорологи попередили про сніголавинну небезпеку 29-30 грудня на високогiр’ї східної частини Закарпатської області.

Нагадаємо, що 28 грудня в Україні погіршилася погода, через це 165 населених пунктів у шістьох областях залишилися без світла. Непогода призвела до аварій у Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій і Сумській областях.

Складною була ситуація на Кіровоградщині, Харківщині та у Запорізькій області. У низці аеропортів скасували або перенесли авіарейси. У містах були величезні затори, ускладнений рух був й на трасах.

У Києві 29 грудня очікується сніг та морозна погода. Згідно з прогнозом, 29 грудня очікується зниження температур до 7-9 градусів морозу вночі та до 4-6 градусів морозу вдень. У нічні часи очікується сніг, вдень опадів не прогнозується. Також синоптики попередили про пориви північно-східного вітру зі швидкістю 5-10 метрів за секунду.

Погода на Новий рік

Синоптикиня Наталя Діденко зазначила, що 31 грудня очікується тепла погода з плюсовою температурою, дощами та мокрим снігом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?