У РФ падає переробка нафти через атаки безпілотників — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

У РФ падає переробка нафти через атаки безпілотників — Bloomberg

Нафтопереробка
Джерело:  Bloomberg

За минулий тиждень нафтопереробна галузь у РФ продовжувала скорочуватись, оскільки російські заводи потерпають від збитків, спричиненими атаками безпілотників.

Зниження нафтопереробки в Росії

Bloomberg з посиланням на джерела пише, що у другий тиждень лютого заводи в РФ переробляли 5,16 мільйона барелів сирої нафти на день.

Відповідно до розрахунків Bloomberg на основі історичних даних, це на 94 000 барелів на день менше, ніж минулого тижня.

З початку 2024 року українські атаки завдали шкоди шести нафтопереробним заводам, на які припадає близько 18% загальної російської переробки нафти.

Видання зазначає, що падіння темпів переробки досягло майже 380 000 барелів на день порівняно з більшою частиною грудня. У січні Україна почала вражати російські НПЗ.

На скільки впали видобутки нафти в РФ

Згідно з підрахунками Bloomberg, у лютому добові видобутки в Росії впали в середньому до 5,21 мільйона барелів, що є найнижчим показником з початку жовтня.

За словами джерела, зниження переробки на Рязанському нафтопереробному заводі ПАТ «Роснефть» , Волгоградському заводі ПАТ «Лукойл», а також на незалежних заводах «Ільський» і «Афіпський» — усі вони ймовірно були атаковані українськими безпілотниками в останні тижні — призвели до зниження темпів переробки за останній тиждень.

Bloomberg зазначає, що експорт сирої нафти морським транспортом знизився приблизно на 290 000 барелів на день протягом тижня до 11 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?