У РФ силовики затримали десятки учасників акцій пам'яті Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ силовики затримали десятки учасників акцій пам'яті Навального

Навальний

У Росії після смерті опозиційного політика Олексія Навального пройшли акції пам'яті. Міліція почала затримувати людей.

У РФ проходять акції пам'яті Навального

За даними російської служби Радіо Свободи, після публікації новини про смерть Навального в багатьох містах Росії місцеві жителі почали приносити квіти до пам'яток політичним ув'язненим.

Стихійні меморіали виникли в Ульяновську, Новосибірську та Кірові, повідомляє видання Astra.

Канал "Говорить НеМосква" повідомляє про Томськ, Казань, Іжевськ, Псков, Нижній Новгород, Перм , Твер, Кіров і Бєлгород. Далі приєдналися Вологда, Тольятті, Саратов, Ногінськ та багато інших російських міст.

По всій Росії затримано десятки учасників акцій про Навального.

Наприклад, акцію у Петербурзі розігнала поліція. Серед затриманих були журналісти, загалом затримано близько 30 осіб.

У Москві люди несуть квіти до Соловецького каменю. Біля меморіалу чергує поліція. Повідомляється про затримання пікетниці біля "Стіни скорботи". Пізніше було затримано підлітка з плакатом із написом "Вбивця". Загалом у Москві затримали 8 людей.

В Ульяновську люди у цивільному одразу прибирають квіти та фотографують тих, хто їх приніс. Про оточення пам'ятників пишуть також із Омська та Казані.

У Нижньому Новгороді під час покладання квітів біля місця самоспалення журналістки Ірини Славіної було затримано 11 людей.

Смерть Навального: що відомо

16 лютого керівництво російської в'язниці повідомило, що Навальний "відчував себе погано" після прогулянки і "майже відразу" втратив свідомість.

Були проведені реанімаційні заходи, але лікарі швидкої констатували смерть. Йому було 47 років.

Причина смерті наразі невідома. Прокремлівський телеканал RT повідомив, що у Навального відірвався тромб — це твердження офіційно не підтверджено.

За день до смерті Навальний з’явився в залі суду через прямий відеозв’язок із в’язниці, виглядаючи здоровим. На відео навіть чути, як Навальний жартував з суддею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?