У РФ створили дивного робота для розгону мітингів — реакція соцмереж
Категорія
Технології
Дата публікації

У РФ створили дивного робота для розгону мітингів — реакція соцмереж

У РФ створили дивного робота для розгону мітингів — реакція соцмереж
Джерело:  online.ua

Російські вчені із Кабардино-балкарського наукового центру РАН розробили проєкт гусеничного робота-черепахи, який буде розганяти мітинги в країні - соцмережі миттєво вибухнули негативними коментарями щодо цього дивного "винаходу".

Джерело: Російське видання RIA Новости

У Росії створили робота-черепаху для розгону мітингів

За попередніми даними, робота планують оснастити набором спецзасобів не тільки для розгону людей, а й для їх затримання. Розробники пристрою звертають увагу на те, що група таких роботів зможе об'єднуватися в єдину інформаційну мережу і діяти спільно на основі особливого програмного алгоритму, координуючи свої дії.

Окрім того, наголошується, що пристрій уже запропонували на розгляд керівництву Росгвардії.

Робот-черепаха для розгону мітингів (Фото - КБНЦ РАН)

Також вказано, що робота-черепаху задумали у двох модифікаціях:

  • швидкохідний (50-60 кілометрів на годину) робот-оперативник, який зможе "розсікати" скупчення людей і затримувати окремих порушників за допомогою встановлених на ньому сіткометів, електрошокерів, розпилювачів піни й речовин, що подразнюють слизові оболонки. Цілком можливо, йдеться про про газ.

  • роботи-щитоносці, які будуть встановлювати загородження з метою розділу натовпу на частини. Окрім того, вони будуть блокувати людей від прямого фізичного контакту з правоохоронцями.

Що важливо розуміти, робота навмисне створили обтічним і гладеньким - це, мовляв, повинно "позбавити порушників можливості вхопитися за частини робота, які виступають, і перевернути його". У висоту робот приблизно сягає одного метра.

Ніхто із розробників досі не пояснив, що буде, якщо така "іграшка" наїде на протестувальника. Маса винаходу також невідома.

Як мережа відреагувала на робота-черепаху:

  • Поки по всьому світу створюють роботів для вивчення космосу та допомоги людині на Землі, у Росії проєктують каральні машини;

  • Соромно навіть це читати;

  • Чесно, мені стає страшно, коли з'явлються подібні новини;

  • Ніхто вже не приховує, що він диктатор;

  • З цієї країни потрібно тікати, поки не пізно...хоча - вже пізно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?