У РНБО відреагували на повідомлення про мобілізацію жінок
Категорія
Україна
Дата публікації

У РНБО відреагували на повідомлення про мобілізацію жінок

РНБО
жінки в ЗСУ

У Центрі дезінформації РНБО спростували чутки про мобілізацію українських жінок, заявивши про те, що це чергова російська пропаганда. Як уже згадувалося раніше, в нашій країні не йдеться про примусову мобілізацію жіночого населення.

Примусової мобілізації жінок в Україні немає

За словами представників Центру протидії дезінформації РНБО, дискусії нардепів у Верховній Раді - це звичне явище, й кожний народний обранець має право на висловлення власної думки, навіть щодо мобілізації жіночого населення.

Однак, що важливо розуміти, станом на сьогодні в Україні на військовий облік повинні стати тільки жінки-медики.

Російська пропаганда поширює наративи про те, що найближчим часом в Україні почнуть мобілізувати жінок. Що відбувається насправді? Наразі обов'язковому військовому обліку підлягають лише жінки з медичною та фармацевтичною освітою. Але облік – це не призов, – пояснюють в Центрі протидії дезінформації.

У РНБО також звертають увагу на те, що служба для жінок в Силах оборони України – винятково добровільна.

Ні для кого не секрет, що в парламенті досі точаться суперечки стосовно змін у законодавстві про мобілізацію, демобілізацію та призов на строкову службу.

Що важливо на тлі активного обговорення мобілізації в України:

  • подібні дискусії, під час яких окремі народні обранці мають можливість висловлювати власну точку зору з цього приводу, а також пропозиції – цілком нормальні для демократичної країни;

  • результатом таких суперечок та обговорень має стати законопроєкт, в якому будуть враховані інтереси як держави та Збройних сил, так і громадян.

  • станом на сьогодні про примусову мобілізацію жінок не йдеться. Це добровільний процес, нагадують у ЦПД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?