У росіян відбиратимуть майно за критику війни проти України — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

У росіян відбиратимуть майно за критику війни проти України — британська розвідка

Міноборони Британії
Протест

Держдума РФ обговорила законопроект про арешт фінансових активів, у тому числі майна, у жителів Росії, які відкрито критикують російську армію та війну проти України.

У РФ посилюють репресії проти критиків війни

Як зазначається у зведенні, за останні місяці кілька російських письменників та музикантів було засуджено за критику війни.

У британській розвідці нагадують, що 2022 року Путін підписав зміни до закону про іноземних агентів 2012 року, який широко використовувався для репресій проти противників режиму. Станом на 3 листопада 2023 року загальний список "іноземних агентів" складав 707 осіб.

За даними британської розвідки, у "іноземні агенти" включають незалежні російські новинні агенції та правозахисні організації, багато з яких були змушені діяти за межами Росії.

Вельми ймовірно, що цей закон спрямований на стримування та придушення антивоєнної опозиції. Нещодавній законопроект у поєднанні з заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, спрямований на повне обмеження критики війни, — зазначають у Міноборони Британії.

Кількість невдоволених росіян постійно зростає

Як зазначають представники Міноборони Великої Британії, ще 7 листопада дружини російських окупантів наважилися організувати та провести публічну вуличну акцію протесту в Москві.

Що важливо розуміти, вона є першою з початку повномасштабної російсько-української війни.

Британські розвідники звертають увагу на те, що протестувальники зібралися в центрі на Театральній площі та розгорнули плакати з вимогою забрати їх близьких, що беруть участь в агресії РФ проти України, подалі від лінії фронту.

Попри те, що поліцейські вкрай швидко розігнала мітинг, обурення громадян РФ від цього не зменшилося.

Не можна також ігнорувати той факт, що протягом останніх 20 місяців війни в російських соцмережах дружини солдатів РФ не припиняють скаржитися на відсутність ротації та ганебні умови перебування на полі бою

Однак російське законодавство поки що не дозволяє родичам військовослужбовців об'єднатися у впливову лобістську силу, як це зробили солдатські матері під час інтервенції СРСР в Афганістан у 1980-х роках, — йдеться в звіті Міноборони Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?