У російському Орську мешканцям наказали залишили домівки через прорив дамби
Категорія
Події
Дата публікації

У російському Орську мешканцям наказали залишили домівки через прорив дамби

дамба
Джерело:  online.ua

У російському Орську внаслідок прориву дамби погіршується ситуація з повінню. Мешканців закликають до евакуації.

Мешканців закликали евакуюватиcя через прорив дамби в Орську

Як зазначається, в Орську та Оренбурзі погіршується ситуація з повінню, рівень води піднімається.

Через це мер Оренбурга Сергій Салмін зажадав від усіх, хто перебуває в небезпечній зоні, негайно залишити вдома. В іншому випадку мешканців евакуюватимуть примусово.

Що відомо про прорив дамби в Орську

5 квітня у російському Орську на території Оренбурзької області прорвало дамбу, під загрозою затоплення опинилась низка населених пунктів. 

Через загрозу паводку в регіоні запровадили режим надзвичайної ситуації, однак провели евакуацію мешканців виключно окремих вулиць.

6 квітня стало відомо, що як мінімум дві людини загинули в результаті прориву греблі. Хоча рятувальники перевіряють дані про третю можливу жертву води.

Згодом стало відомо про ще одного загиблого.

За даними, один із росіян ліз на дах і впав. Ще одне тіло загиблого було виявлено у дворі одного з будинків на вулиці Орджонікідзе.

Місцевий мер Василь Козупиця заявив , що станом на ранок 6 квітня рівень води в річці Урал став критичним і становить 9,27 м. Відео про те, як заливає водою Орськ, активно поширюють у мережі російські телеграм-канали.

Велика вода покине росіян не скоро: згідно з прогнозами екстрених служб, не раніше, ніж через 1,5-2 тижні. Через затоплення евакуювали 235 осіб (серед них 73 — діти).

Наразі в Орську вже підтоплено близько 2000 будинків у 95 населених пунктах. На думку мера, може повністю змити водою стару частину міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?