У Росії набирає обертів хвиля протестів — Служба зовнішньої розвідки
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії набирає обертів хвиля протестів — Служба зовнішньої розвідки

Протести в РФ
Джерело:  online.ua

За словами глави Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка, кремлівський режим диктатора Володимира Путіна за масштабами репресій повернув Росію до часів радянського тоталітаризму. 

Що відомо про зростання хвилі протестів у Росії

Масштаб цих репресій вже давно не поступається не лише часам Брєжнєва, а й Хрущова. А за термінами ув'язнення – вже давно дійшов до часів Сталіна. Станом на початок 2024 року, фігурантам політично-мотивованих переслідувань вважається 1871 одна особа. Смерть в колонії російського опозиціонера Навального і особливо ганебні спекуляції навколо видачі його тіла, відображає портрет сучасної Росії, - зазначає Литвиненко.

За словами керівника Служби зовнішньої розвідки під час пресконференції у рамках форуму “Україна. Рік 2024”, Кремль боїться не тільки інших країн, зокрема, України, а й власного народу.

У самій Росії, попри мовчання, ситуація не така стабільна, як може здаватися. Гіперцентралізація призводить до затримки ухвалення рішень. В РФ посилюються проблемні рухи. Знову почався такий небезпечний для них рух, який призвів до колапсу Радянського союзу під час війни в Афганістані – рух російських дружин і матерів, - пояснює Литвиненко.

Що відомо про очікування від результатів президентських виборів в РФ

Він також зазначив, що заплановані у Росії президентські вибори у березні пройдуть з вже визначеними Кремлем результатами.

Так, 75% проголосують у виборах за Путіна. Але треба усвідомлювати, наскільки результати будуть легітимними. Підстав для сумнівів багато – від самого висування Путіна на посаду, ухвалення поправок, міжнародний ордер на арешт, - підкреслив Литвиненко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?