У Росії оштрафували найбільшу світову компанію
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії оштрафували найбільшу світову компанію

У Росії оштрафували найбільшу світову компанію

Федеральна антимонопольна служба Росії оштрафувала на 1 млн рублів компанії Google Inc. і Google Ireland Ltd. за невиконання припису допустити конкурентів інтернет-компанії на платформу Android.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ФАС РФ.
"За невиконання припису у встановлені терміни ФАС Росії винесла щодо Google Inc. і Google Ireland Limited постанови про притягнення до адміністративної відповідальності. Кожній компанії призначений штраф в розмірі 500 тисяч рублів", - йдеться в повідомленні.
У вересні 2015 року ФАС визнала корпорацію Google порушницею закону про захист конкуренції за скаргою Яндекса. У службі вважають, що Google незаконно забороняла виробникам мобільних пристроїв на базі Android попередньо встановлювати на смартфони програми конкуруючих компаній.
ФАС наказала виключити з угод з виробниками смартфонів обмеження на установку додатків і сервісів інших розробників і в серпні 2016 року оштрафувала Google на 438,1 млн руб (6,9 млн доларів).
Google двічі просила ФАС продовжити виконання припису через значний обсяг робіт. Перше клопотання було задоволено, друге відхилено. Арбітражний суд відхилив апеляцію Google. Розгляд касаційної скарги призначено на 1 грудня.
Як повідомляв ONLINE.UA, найближчим часом в Держдуму РФ буде внесений законопроект, що забороняє державним службовцям користуватися в службових цілях інтернет-сервісами Google, Yahoo и WhatsApp.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?