У Росії скаржаться на "вкрай негативні" тенденції в економіці: що відбувається
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Росії скаржаться на "вкрай негативні" тенденції в економіці: що відбувається

ріст цін
Джерело:  online.ua

Російські аналітики звернули увагу на те, що зростання річної інфляції в країні-агресорці побило новий рекорд із початку року, сягнувши 6,99%. Ба більше, протягом останніх днів індекс споживчих цін підскочив на 0,42%.

У РФ заявили про нові проблеми

Згідно з даними інвестиційного проєкту "Локо-Інвест", ціни на продовольство зростають фронтально.

Окрім того, наголошується, що серед непродуктових товарів дорожчають чутливі до курсу.

Попри те, що після запровадження валютного контролю рубль зміг відштовхнутися від "дна", долар і євро, як і раніше, коштують майже на 40% дорожче, ніж на початку року - 91,85 і 98,15 рубля відповідно.

Дані щодо інфляції є "вкрай негативними", - заявляють представники “Альфа-банку”.

За словами аналітиків, стрімко зростають ціни не лише на харчові продукти, а й на непродовольчі товари.

Ба більше, наголошується, що зоною "інфляційного лиха" в країні-агресорці стали овочеві та фруктові відділи супермаркетів, де зростання цін з початку року вимірюється десятками відсотків.

Влада РФ навіть не намагається приховати те, що відбувається

Що важливо розуміти, про те, що інфляція в Росії в листопаді знову почала різко прискорюватися, підтверджують дані статистики Росстату і Мінекономрозвитку.

Так, до прикладу, з 31 жовтня до 7 листопада, індекс споживчих цін підскочив на 0,42% - стільки ж, скільки за весь листопад минулого року.

Окрім того, вказано, що річна інфляція встановила новий рекорд з лютого - 6,99%".

З такими темпами інфляція до кінця року ризикує перевищити прогноз Центробанку, який становить 7-7,5%, одностайні аналітики "Локо" і Альфа-банку. Відповіддю ЦБ стане чергове підвищення ключової ставки, значення якої з початку року зросло вже вдвічі - з 7,5% до 15% річних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?