У Росії військового відправили до в'язниці за інтерв'ю українському журналісту
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії військового відправили до в'язниці за інтерв'ю українському журналісту

Павло Гугуєв та Дмитро Карпенко
Джерело:  online.ua

Колишнього солдата окупаційної армії РФ, який приймав участь у злочинній війні проти України, засудили у Москві та відправили до в'язниці через інтерв'ю українському журналісту. 

Головні тези:

  • Павло Гугуєв, колишній солдат окупаційної армії РФ, був заарештований і відправлений до в'язниці за інтерв'ю українському журналісту.
  • Звинувачення та арешт Гугуєва стали наслідком його інтерв'ю журналісту Дмитру Карпенку, де він розповідав про великі втрати серед російських військових у війні проти України.
  • Друге інтерв'ю Гугуєва було опубліковане в липні минулого року та викликало обурення в Росії, що призвело до додаткових заходів з боку російської влади.
  • Український журналіст повідомив про умови утримання повернутих із полону військовополонених росіян, що спричинило негативну реакцію влади та призвело до проблем для самого Гугуєва.
  • Ця ситуація є ще одним доказом порушень прав людини та свободи слова в Росії, які виникають у разі критики влади та викриття правопорушень українською пресою.

Що відомо про ув’язнення у Росії військового за інтерв’ю українському журналісту

Зазначається, що 235-й гарнізонний військовий суд заарештував Павла Гугуєва за звинуваченнями у у конфіденційному співробітництві з іноземцями (стаття 275.1 КК).

Наразі не має жодних подробиць з приводу цієї справи.

Російське видання “Медіазона” повідомляє, що приводом для звинувачень та арешту Гугуєва стало його інтерв’ю журналісту Дмитру Карпенку.

Гугуєв - колишній ув'язнений, засуджений за вбивство, заподіяння шкоди середньої тяжкості та крадіжку на 12 років. Відбувши в ув'язненні 10 років, він вирушив на війну в Україну і там потрапив у полон.

Зазначається, що перебуваючи в українському полоні він дав інтерв’ю українському журналісту Дмитру Карпенку, в якому розповідав про великі втрати серед російських військових.

Що відомо про друге інтерв’ю Гугуєва Дмитру Карпенку

Після цього він повернувся в Росію в рамках обміну військовополоненими.

Вже перебуваючи на території Росії, він вдруге дав інтерв’ю Карпенку, яке було опубліковане в липні минулого року.

Зокрема, у цьому інтерв’ю Гугуєв заявив, що повернутих із полону колишніх в'язнів понад місяць утримують у підмосковній військовій частині.

Видання "Холод" із посиланням на іншого полоненого повідомляло, що інтерв'ю Гугуєв давав, саме перебуваючи у військовій частині в Підмосков'ї.

Джерело "Холода" стверджувало, що після цього інтерв'ю в інших колишніх ув'язнених у військовій частині відібрали телефони, а самого Гугуєва на кілька днів замкнули в колишній збройовій кімнаті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?