У Росії впав рідкісний іранський дрон Mohajer-6 з авіабомбами — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії впав рідкісний іранський дрон Mohajer-6 з авіабомбами — відео

Іранський дрон
Джерело:  Defense News

Армія РФ отримала на озброєння іранський безпілотник Mohajer-6 ще у 2022 році, станом на сьогодні було відомо про втрату двох таких безпілотників.

Іранський дрон приземлився у Курській області

Російські загарбники втратили один зі своїх розвідувально-ударних безпілотників типу Mohajer-6 номер ER-858, який РФ закуповувала в Ірану. Про це повідомляє Defense Express.

Зазначається, що дрон "приземлився" у Курській області.

На кадрах можна побачити, що безпілотник був озброєний авіабомбами Ghaem-5 — як раніше стверджували іранські ЗМІ, залежно від висоти польоту, авіабомби типу Ghaem можуть знищувати цілі на відстані від 12 до 20 км, і що також є "невідомий" тип бомби Ghaem-5, дальність якої була збільшена вдвічі — до 40 км.

Mohajer-6 армія РФ використовувала для розвідки над Чорним морем

Останнім часом Mohajer-6 доволі рідко фігурував у новинах у контексті його використання безпосередньо з території РФ, бо раніше окупанти використовували його здебільшого в небі над Чорним морем для розвідки, коригування ударів по південно-західному узбережжю, а також з метою запобігання атакам на кораблі ЧФ РФ.

Тепер ми маємо випадок, коли Mohajer-6 впав вже безпосередньо у РФ, і тут можна обережно припустити, що ворог ймовірно має та ймовірно реалізує плани використання цих безпілотників для підтримки своїх наступальних дій на Харківщині або ж й навіть для завдання ударів по Сумщині.

І також, звичайно, проведення розвідки та спостереження, - йдеться у матеріалі.

Станом на сьогодні Oryx фіксує втрату двох таких безпілотників — перший було втрачено ще восени 2022 року, коли його буквально "приводнили" наші Збройні Сили, і який фахівці ГУР МОУ детально проаналізували і знайшли там дещо "незвичайне".

Другий втрачений Mohajer-6 було знайдено у східній частині Криму, ймовірно був збитий у результаті "дружнього вогню".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?