У Ростовській області запровадили графік відключень електроенергії після "вдалої роботи" ППО
Категорія
Події
Дата публікації

У Ростовській області запровадили графік відключень електроенергії після "вдалої роботи" ППО

Відключення світла
Джерело:  online.ua

У Ростовській області РФ після останніх атак дронів раптом виник "дефіцит електроенергії". 

Головні тези:

  • Після атак дронів у Ростовській області РФ виникла нестача електроенергії, що призвело до запровадження графіку тимчасових відключень.
  • Мешканці області обурені тривалістю відключень, яка перевищує анонсований графік.
  • Компанія “Россеть Юг” пояснила введення графіку відключень "дефіцитом потужностей", але утрималася від конкретизації причин.
  • Місцева влада обіцяє, відключення електроенергії будуть проводитися за узгодженим графіком та будуть скасовані після усунення дефіциту потужностей.

Відключення світла у Ростовській області викликало обурення у соцмережах

6 липня у регіоні оголосили про запровадження графіку тимчасових відключень електроенергії у побутових споживачів. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Тим часом у місцевих телеграм-спільнотах стоїть виття через "незручності": росіяни скаржаться, що замість анонсованих 2-3 годин сидять без світла по 6-9, а подекуди — по добі й більше. 

Телеграм-спільнота РФ
Телеграм-спільнота РФ

Про те, що в Ростовській області запроваджується графік тимчасових відключень побутових споживачів, підтвердили у "Россети Юг". Причиною назвали "дефіцит потужностей", щоправда, чим він зумовлений, у компанії назвати побоялися.

Повідомлення Россети Юг

При цьому, в повідомленні "Россети Юг" наголошують, що знеструмлювати побутових споживачів нібито будуть за графіком, "узгодженим з міністерством промисловості та енергетики регіону", скасувати відключення пообіцяли "після ліквідації дефіциту потужності".

Що відомо про атаку дронів в РФ

Влада Краснодарського краю Росії вчергове поскаржилася на “українську атаку” дронів в ніч проти 6 липня.

У так званому “Оперштабі” Краснодарського краю заявили, що цілями дронів були об'єкти в кількох муніципалітетах регіону — Єйському, Ленінградському і Павлівському.

У Єйську дрони збили засобами ППО, однак через падіння уламків зафіксовано “незначні пошкодження” вежі стільникового зв'язку.

У станиці Павлівській горіли резервуари з паливом. У РФ заявили, що відбили атаку дронів, а причиною займання є падіння фрагментів БпЛА на нафтобазі.

Також, завдяки роботі ППО РФ, горів резервуар із паливом горів у станиці Ленінградській.

На місці працювали оперативні та спеціальні служби, які ліквідували загоряння. За попередньою інформацією від країни-агресорки, постраждалих немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?