У розвідці Естонії заявляють про посилення темпів наступу армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У розвідці Естонії заявляють про посилення темпів наступу армії РФ

Армія РФ
Джерело:  ERR

За інформацією командувача розвідцентру Сил оборони Естонії Антса Ківісельга, злочинна армія РФ зберігає ініціативу у війні проти України та збільшує темпи власного наступу. 

Що естонська розвідка каже про ситуацію в Україні

Ківісельг підкреслив, що після певного зменшення наразі фіксується нове збільшення темпів наступу злочинної армії РФ.

Однак при цьому він підкреслив, що незважаючи на посилення наступу, оперативно-стратегічні цілі російської окупаційної армії РФ в Україні залишаються невиконаними.

На Луганщині, за словами керівника естонської військової розвідки, злочинна армія РФ проводить ключові наступальні зусилля на лінії Куп'янськ-Кремінна-Сватове.

Ківісельг підкреслив, що ймовірною метою російських військових злочинців в районі Куп’янська на Харківщині є встановлення контроля над ділянкою поблизу річки Оскіл та річки Жеребець поблизу Лиману.

Тут за його словами, російським окупантам вдалось просунутись у напрямку Куп’янська та Лимана.

Хоча Збройні сили Російської Федерації зберігають ініціативу на всій лінії фронту, просування РФ у напрямку Лиману за тиждень було досить незначним, і Росія не вийшла на вищезгадані річкові рубежі, — зазначає керівник естонської розвідки.

На Донеччині, за його словами, найбільш активно бойові дії тривають в районах Авдіївки та Бахмута.

В обох регіонах збройні формування Російської Федерації просунулися вперед. На щастя, це в дуже незначній мірі. На північному заході та заході Бахмутського району є певні зрушення. На фронті суттєвих змін не відбулося, — підкреслив Ківісельг.

Він додав, що в районі Авдіївки українські військові створили дві лінії оборони і зупинити подальший наступ російських окупантів.

Окрім цього злочинна армія РФ домоглась незначних успіхів в районі Донецька.

На півдні України, за словами Ківісельга, у Херсонській та Запорізькій областях, ворог діє не так активно, як на сході.

Найбільша активність спостерігалася на напрямках Роботине та Вербове, де Російська Федерація намагалася просунутися, — підкреслив керівник естонської розвідки.

На лівому березі Дніпра українські збройні сили досі утримують створені там плацдарми і відбивають атаки РФ у цьому районі.

Що відомо про стрімке зростання втрат армії РФ протягом останніх тижнів

За інформацією російської служби BBC, журналістам видання протягом двох останніх тижнів вдалось встановити особи ще 1 тис 555 загиблих в Україні російських окупантів.

У матеріалі такі втрати російських окупантів пояснюються боями за Авдіївку та численними атаками у Донецькій та Луганській областях.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення в Україну вдалося встановити імена 46 тис 678 солдатів країни-агресора, яких вбили українські захисники. Це лише ті втрати, які підтвердили за відкритими даними.

Реальна кількість загиблих з російської сторони, за нашими спостереженнями, може бути вдвічі більшою. Такого висновку ми дійшли, систематично вивчаючи обстановку на цвинтарях у 70 населених пунктах по всій Росії, — йдеться у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?