У Румунії стартують навчання українських пілотів на F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

У Румунії стартують навчання українських пілотів на F-16

F-16
Джерело:  DW

У Румунії починаються навчання українських пілотів на  F-16. Сьогодні там відкривають Європейський навчальний центр на військово-повітряній базі Фетешті.

Де пройдуть навчання українських пілотів

Як зазначається, міністр оборони Румунії Анджел Тилвар разом із нідерландською колегою Кайсою Оллонгрен у понеділок, 13 листопада, відкривають Європейський навчальний центр винищувачів F-16 на військово-повітряній базі Фетешті, де пройдуть навчання українських пілотів.

Навчання у центрі, розташованому за 150 кілометрів на схід від Бухареста, триватимуть близько шести місяців.

Також повідомляється, що компанія Lockheed, яка виробляє F-16, надала інструкторів і технічний персонал для проведення навчань.

Що відомо про навчання українських пілотів

25 жовтня стало відомо, що українські пілоти вже здійснили перші польоти на F-16, закінчивши навчання на авіатренажерах.

Наразі українські військові продовжують проходити навчання на території країн-партнерів, зокрема, США, Румунії, Бельгії.

25 жовтня, українські пілоти вже розпочали польоти на F-16. До цього вони навчалися на тренажерах, авіатренажерах, які повноцінно відтворювали кабіну літака.

При цьому 22 жовтня спікер Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що українські пілоти найближчим часом пересядуть з авіатренажерів на справжні винищувачі F-16. Щоправда, у супроводі інструкторів.

Нагадаємо, що 16 травня Велика Британія, Нідерланди та Франція оголосили про створення «коаліції винищувачів» для надання Україні F-16.

Пізніше США із союзниками підтвердили, що нададуть Україні літаки.

У серпні під час візиту до Нідерландів президент України Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди нададуть Україні 42 винищувачі F-16.

У вересні прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо повідомив, що його країна розглядає передачу Україні F-16.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?