У Санкт-Петербурзі дрон упав на територію нафтового терміналу
Категорія
Події
Дата публікації

У Санкт-Петербурзі дрон упав на територію нафтового терміналу

Нафтовий термінал
Джерело:  online.ua

3 березня на території Петербурзького нафтового термінала росіяни знайшли безпілотник літакового типу. Це не перша атака дрону на цей об'єкт РФ.

Росіяни заявили про атаку на Петербурзький нафтовий термінал

Як зазначається, вранці 3 березня на території нафтогазової компанії "Петербурзький нафтовий термінал" у Санкт-Петербурзі знайшли безпілотник літакового типу.

БПЛА було забезпечено зарядом вибухової речовини вагою близько 20 кг. Вибуху не сталося, потерпілих немає, — йдеться в дописі.

Дрони не вперше атакують нафтові термінали РФ

Це вже друга атака БПЛА на територію "Петербурзького нафтового терміналу". Першу атаку було зафіксовано 18 січня 2024 року.

Петербурзький нафтовий термінал розпочав роботу 1996 року дома нафтоналивного району Ленінградського порту. За даними росЗМІ, це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні (пропускна спроможність — 12,5 млн тонн на рік), а також найбільша стивідорна компанія Великого порту Санкт-Петербург.

Крім того, в ніч на 21 січня 2024 року в районі нафтового терміналу Морського торговельного порту в селищі Усть-Луга Ленінградської області стався вибух.

Жителі найближчих міст, розташованих неподалік порту, повідомляли про безпілотники. Пізніше у терміналі почалася пожежа. З підприємства довелося евакуювати близько 150 осіб.

Атака на морський термінал була спецоперацією СБУ. На цьому об'єкті, зокрема, переробляють паливо для окупаційних військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?