У Секторі Гази загинула українка. В Ізраїлі підтвердили смерть 18 українців
Категорія
Світ
Дата публікації

У Секторі Гази загинула українка. В Ізраїлі підтвердили смерть 18 українців

Ізраїль

У Секторі Газа вперше підтвердили загибель українки. Водночас в ізраїльському МВС підтвердили загибель 18 громадян України.

Ситуація з евакуацією з Сектора Гази

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону повідомив, що у Секторі Газа підтверджена загибель українки, її дані вже встановлені.

Загалом кількість українців, які потребують евакуації з Гази становить 308 людей. За словами посла, у наступні дні вона може збільшитися до 400 громадян.

Стосовно Сектору Гази ситуація, на жаль, ще більше ускладнюється. У нас у списку на евакуацію кількість людей уже перевалила за 300. Зараз 308, але вона збільшується постійно. Я думаю, що може підійти до позначки 400 протягом наступного дня-двох. Сподіваюсь, що евакуація все ж таки почнеться.

Зранку 19 жовтня у МЗС Молдови повідомили, що міністри закордонних справ України, Молдови та Румунії домовилися об'єднати зусилля задля евакуації своїх громадян із Сектору Гази.

Загиблі українці в Ізраїлі

Посол додав, що МВС Ізраїлю підтвердило смерть 18 українців, а не 23, як повідомлялося раніше.

У нас підтверджена інформація стосовно 18 загиблих, не 23. Ця інформація не відповідає дійсності.

З Ізраїлю евакуювали близько 450 українців трьома рейсами. 19 жовтня до Румунії має вилетіти ще один рейс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?