У SPRAVDI спростували фейк кремлівської пропаганди про дозвіл США завдавати ударів з HIMARS по РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У SPRAVDI спростували фейк кремлівської пропаганди про дозвіл США завдавати ударів з HIMARS по РФ

РСЗВ HIMARS
Джерело:  online.ua

Аналітики Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки (SPRAVDI) спростували фейк кремлівської пропаганди про дозвіл США завдавати ударів з HIMARS по РФ. 

Що відомо про нову брехню від кремлівської пропаганди

Аналітики зазначають, що пропагандистські російські видання поширили інформацію про нібито дозвіл з боку США Україні завдавати ударів по території РФ з РСЗВ HIMARS.

Зокрема, як зазначають у SPRAVDI, кремлівські пропагандисти нібито посилаються на заяву посла США в Україні Бріджит Брінк.

Аналітики зазначають, що жодних подібних заяв американський дипломат не робила.

Цей фейк вигадали пропагандисти зі "Страна.ua", які самі ж згодом опублікували спростування.

Для створення фейку використали цитату посла за червень 2022 року - тоді США надали Україні пакет військової допомоги, який включав і боєприпаси для HIMARS, - наголошують аналітики SPRAVDI.

Проте ці ракети могли вражати цілі на відстані до 70 км, тобто ні про які удари по території РФ не йшлося.

До чого наразі готується Путін у рамках розв’язаної війни проти України

За словами колишнього співробітника КДБ і Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Жирнова у коментарі журналістам 24 каналу, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін намагається усіляко посилити угруповання Росгвардії через побоювання протестів та заколотів.

Після пригожинського путчу Путін почав надавати великого значення "Росгвардії" і посилювати Золотова. Тобто прийняли спеціальний закон, на підставі якого "Росгвардія" може мати важке озброєння, включаючи танки, гаубиці, - пояснює Жирнов.

При цьому він вказав, що Путін довіряє тим, хто його охороняв, серед яких – Золотов.

Всім своїм колишнім охоронцям він довіряє набагато більше, ніж Шойгу, ніж Герасимову, ніж Бортникову і Патрушеву. Після пригожинського бунту вони зрозуміли, що насправді ніякі територіальні сили, ні МВС, ні ФСБ не змогли захистити. Адже ніхто не вийшов захищати Путіна, - зазначає колишній представник російських спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?