У США другий день шукають армійського резервіста, який убив 18 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

У США другий день шукають армійського резервіста, який убив 18 людей

Поліція
Джерело:  CNN

Поліція в американському штаті Мен шукає «озброєного і небезпечного» підозрюваного, якого звинувачують у вбивстві 18 людей під час масової стрілянини. Він вже другий день залишається на свободі.

У США шукають озброєного стрілка

Через два дні після того, як озброєний чоловік влаштував стрілянину в боулінгу і барі у місті Льюїстон, у жителів закликали продовжувати ховатися, оскільки влада намагалася знайти підозрюваного.

Влада знайшла записку, залишену підозрюваним Робертом Кардом, у якій говорилося, що він не очікує залишитися живим, коли записку знайдуть.

Це повідомлення могло бути схоже на передсмертну записку, тому розшук Карда розширили - його тіло шукають у воді поблизу місця, де було знайдено його автомобіль.

У місті стрілянини вже другий день закриті школи та підприємства.

Що відомо про стрілянину в США

25 жовтня 40-річний Роберт Кард відкрив вогонь в боулінгу та барі в місті Льюїстон, вбивши 18 людей та поранивши 13.

Кард є сертифікованим інструктором із вогнепальної зброї та служить у резерві армії США. Саме через це його пошуки можуть бути ускладнені.

Можливим мотивом правоохоронці вважають розставання Карда зі своєю дівчиною. Слідчі припускають, що Кард з дівчиною часто відвідували місце стрілянини.

За даними Gun Violence Archive, стрілянина в штаті Мен є найбільшою з принаймні 566 масових стрілянин у США цього року.

З 18 убитими, вона також є найбільшою за кількістю жертв після трагедії в Увалде, Техас, в травні 2022 року, коли там в початковій школі застрелили 21 людину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?