У США оцінили ймовірність вторгнення в Україну росіян з Придністров'я
Категорія
Україна
Дата публікації

У США оцінили ймовірність вторгнення в Україну росіян з Придністров'я

армія РФ
Джерело:  ISW

На переконання американських аналітиків, угруповання військ РФ, яке наразі знаходиться у “ПМР”, не планує розпочати вторгнення в Україну.

Солдати РФ у Придністров'ї не становить для України військової загрози

Нещодавно з’явилася інформація про те, що окупаційна влада Придністров'я може закликати або організувати референдум про приєднання до Росії 28 лютого.

Попри це, українські офіційні особи запевняють, що ймовірність наземного нападу Росії на Україну з території “ПМР”, проросійського сепаратистського регіону Молдови, є низькою.

Як вважає речниця Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, Кремль просто намагається "розхитати" інформаційний простір і створити соціально-політичну напругу.

Окрім того, представник ГУР МО України Андрій Юсов нещодавно повідомив, що дані про те, що “влада” Придністров'я закликатиме до російської анексії, є "непідтвердженими".

Росія поки не готується до вторгнення в Україну з “ПМР”

За словами представників американського Інституту вивчення війни, вони наразі не фіксують жодних ознак того, що обмежене російське угруповання військ у Придністров'ї може спробувати провести наземну операцію, яка могла б загрожувати Україні.

Окрім того, команда ISW дійшла висновку, що це угруповання не здатне розпочати повноцінну наземну операцію проти України.

Попри це, американські аналітики оприлюднили попереджувальний прогноз 22 лютого та попередили, що офіційні особи Придністров'я можуть закликати до проведення референдуму про приєднання до Росії для підтримки російських гібридних операцій, спрямованих на політичну і соціальну дестабілізацію Молдови. Проте це попередження стосувалося загрози для стабільності Молдови, а не ситуації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?