У США розробляють нову стратегію допомоги Україні — WP
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розробляють нову стратегію допомоги Україні — WP

США
Джерело:  The Washington Post

Стратегія США щодо підтримки України спрямована не на спроби повернути контроль над втраченими територіями в 2024 році, а на оборону та зміцнення збройних сил та економіки.

Яку стратегію розрозбляє США для допомоги Україні

За словами одного з джерел, ідея полягає в тому, щоб позиціонувати Україну як таку, що поки що утримує свої позиції на полі бою, але "вивести їх на іншу траєкторію, щоб бути набагато сильнішими до кінця 2024 року... і вивести їх на більш стійкий шлях".

Адміністрація Байдена працює над довгостроковою стратегією підтримки Києва, попри труднощі з фінансуванням у Конгресі. Ці плани не передбачають значних придбань України щодо спроб повернути контроль над втраченими територіями, — пише видання.

Кожна сторона готує документ, в якому викладені її конкретні зобов'язання на період до десяти років у майбутньому.

Чи буде успішною стратегію США для України

Але, зазначає видання, успіх стратегії майже повністю залежить від Сполучених Штатів, які на сьогодні є найбільшим донором України — щодо грошей та обладнання, а також вони (США — ред.) є координатором багатосторонніх зусиль.

За словами американських чиновників, документ гарантуватиме підтримку короткострокових військових операцій, а також розбудову майбутніх українських збройних сил, здатних стримувати російську агресію.

Він міститиме конкретні зобов’язання та програми, які допоможуть захистити, відновити і розширити промислову й експортну базуи України, а також сприятимуть проведенню політичних реформ, необхідних для повної інтеграції в західні інституції.

Документ щодо допомоги США, за словами американських чиновників, які беруть безпосередню участь у його плануванні, складається з чотирьох етапів: воювати, будувати, відновлювати і реформувати.

План також передбачає додаткову протиповітряну оборону для створення захисних "бульбашок" навколо українських міст за межами Києва та Одеси, що дозволить відновити ключові галузі української економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?