У США сталась масштабна пожежа на хімічному заводі
Категорія
Події
Дата публікації

У США сталась масштабна пожежа на хімічному заводі

Пожежа на хімзаводі у США
Джерело:  CNN

29 вересня на території штату Джорджія спалахнула сильна пожежа на заводі BioLab, через що довелось евакуювати 17 тис місцевих жителів. 

Головні тези:

  • У результаті пожежі на хімічному заводі BioLab в повітря потрапила велика кількість хлору, що спричинило евакуацію 17 тис. чоловік.
  • Інцидент у штаті Джорджія став третьою пожежею на цьому заводі, який виробляє хімікалі для басейнів, за останні 7 років.
  • Пожежа на заводі BioLab спалахнула двічі - після загасання вона виникла знову. Збиток від інциденту оцінюється у мільйон доларів.
  • Мешканці небезпечної зони отримали рекомендації щодо поведінки у випадку викидів хлору, і убезпеченості від появи диму та пилу.
  • Розслідування інциденту на хімічному заводі BioLab триває, влада визначила подію як хімічну реакцію. Постраждалих на щастя немає.

Що відомо про пожежу на хімічному заводі BioLab та наслідки

Зазначається, що завод займається виробництвом хімікатів для басейнів. Внаслідок пожежі в повітря потрапила велика кількість хлору.

Після того, як пожежу вдалось загасити, вона спалахнула знову.

Підприємство розташоване у невеликому містечку Коньєрс поблизу Атланти. Через небезпеку в умовах потрапляння хлору у повітря евакуювали 17 тис чоловік.

Іншим порадили сховатися в будинках, вимкнути кондиціонери і тримати вікна та двері зачиненими. Усі школи, зони відпочинку, громадські місця закрили. Дороги було перекрито, роботу всіх компаній припинено.

У понеділок низку доріг було відкрито, однак більшість залишається перекритою.

Пожежа спалахнула вдруге уже вдень, о четвертій дня її загасили. Дах і стіни заводу зруйновані.

Клуби диму, які було видно здалеку, влада назвала хімічною реакцією. І попередила, що дим буде видно ще декілька днів, тож мешканців просять утриматися від виходу надвір. Для охочих виїхати відкрили евакуаційні пункти.

Якість повітря перевіряють. Мовиться про викиди хлору, одного разу дим став помаранчевим.

Що відомо про схожі інциденти раніше

За останні 7 років це третя пожежа на підприємстві, які займається очищенням води для басейнів та спа. Попередня пожежа сталась у 2020 році.

Місцеві жителі питаються, чому схожа небезпечна ситуація повторюється вже неодноразово.

Компанія заявила, що "активно реагує на подію". Триває розслідування, бо наразі не зрозуміло, що саме спричинило пожежу.

Постраждалих у Рокдейлі нібито немає. Збиток від пожежі оцінюють у мільйон доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?