У США заявляють про провал атаки армії РФ на Авдіївку
Категорія
Україна
Дата публікації

У США заявляють про провал атаки армії РФ на Авдіївку

армія РФ, танки РФ
Джерело:  ISW

Згідно з даними американських аналітиків, наступальні операції армії Російської Федерації в районі Авдіївки Донецької області 13 жовтня знову провалилися.

Що відомо про ситуацію навколо Авдіївки

Як вважають іноземні експерти, влада РФ хоче показати свої наступальні операції навколо Авдіївки та інші локальні дії як перехоплення оперативної ініціативи у Збройних сил України.

Російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що солдати РФ продовжували атакувати райони на північ і південь від Авдіївки, а геолокаційні кадри, опубліковані 12 і 13 жовтня, показують, що війська просунулися на південь від Красногорівки і на південний схід від Первомайського.

Російські джерела також опублікували суперечливі повідомлення про російський контроль над Авдіївським коксохімічним заводом, і ISW не знайшло жодних доказів того, що російські сили контролюють завод на момент публікації.

Як повідомляють у Генштабі ЗСУ, наші захисники продовжують відбивати атаки окупантів навколо Авдіївки.

Як у Росії коментують свій наступ на Авдіївку

За словами одного з російських військових блогерів, бійці ЗСУ активно використовують мінні поля, оскільки хочуть просування армії РФ на авдіївському напрямку.

Окрім того, у війську ворога бідкаються, що зношені стволи знижують точність російської артилерії поблизу Авдіївки.

Варто зазначити, що це непоодинокі скарги.

Російський волонтер оцінив, що російські сили можуть "стиснути [український] периметр", захопивши менш укріплену українську територію поблизу Авдіївки, але висловив занепокоєння, що російські генерали неправильно витлумачать ці обмежені просування та спробують прискорити наступальні зусилля на Авдіївку.

На його думку, подібне хибне тлумачення може стати причиною того, що армія РФ буде "бити по бетонних" укріпленнях, поки не витратить всі ресурси та сили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?