У США розкритикували ідею Зеленського щодо врегулювання на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розкритикували ідею Зеленського щодо врегулювання на Донбасі

У США розкритикували ідею Зеленського щодо врегулювання на Донбасі
Джерело:  online.ua

Радник Державного департаменту Сполучених Штатів Дерек Шолле, який прибув до Києва зі спеціальним візитом, виступив з критикою щодо ідеї Володимира Зеленського про переговори стосовно війни на сході України.

Джерело: РБК-Україна

За словами дипломата. залучення американської сторони до процесу врегулювання у нормандському форматі не принесе покращення та не зможе призвести до результату, на який очікує президент України.

Перш за все необхідно вирішити головну проблему, якою у Вашингтоні назвали Росію - без цього розширення формату не завершить війну.

В американському уряді прагнуть підтримати мирний процес врегулювання та змусити РФ припинити агресію. Саме це доносив своєю чергою Джо Байден російському диктатору Володимиру Путіну під час зустрічі в Женеві.

“Наразі, я вважаю, участь США в нормандському форматі, – це, напевно, не те, що допоможе вирішити проблему. Проблема – це Росія, Росія – це агресор, той, хто створює проблеми... І знову-таки, це буде темою зустрічі президентів: прокласти шлях вперед до спільної роботи над зниженням напруженості і надати Україні підтримку, яка їй потрібна, щоб захиститися”, - пояснив посланець Вашингтона.

Зеленський про нормандський формат

Український президент неодноразово виступав з ідеями про розширення переговорного процесу. Нові учасники врегулювання війни могли б, на його думку, зрушити процес з мертвого місця, в якому він знаходиться наразі.

“Зараз я беру участь в процесі, який був розроблений до мого приходу (на посаду). Мінський процес повинен бути більш гнучким у цій ситуації. Він повинен служити цілям цієї, а не минулого. Є два варіанти: ми можемо змінити мінський формат, скорегувати його. Або ми можемо використовувати якийсь інший формат. Швидкість має значення. Темп цього процесу важливий, тому що ми втрачаємо людей щодня”, - пояснив Зеленський.

Він вважає доцільним залучити до переговорів нормандського формату ще Велику Британію, Канаду, Сполучені Штати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?