У Тбілісі проросійські активісти вийшли на протест через "осквернення" ікони зі Сталіним
Категорія
Світ
Дата публікації

У Тбілісі проросійські активісти вийшли на протест через "осквернення" ікони зі Сталіним

Грузія
Джерело:  SOVA

У Тбілісі, столиці Грузії, пройшов протест з вимогою покарання художниці, яку звинувачують у "оскверненні" релігійної ікони із зображенням радянського диктатора Йосипа Сталіна. 

У Грузії протестували через "осквернення" ікони зі Сталіним

Як повідомляють грузинські ЗМІ, протест відбувся за участі представників радикального руху Alt-info 13 січня.

Вони провели акцію біля парламенту Грузії у Тбілісі після обливання фарбою ікони Матрони Московської із зображенням Йосипа Сталіна.

Ми зібралися тут із конкретною вимогою, цією вимогою є справедливість. Ми вимагаємо покарання всіх тих, хто поводиться з нашою матір'ю-церквою у тій формі, яка переходить межу, — сказав один із лідерів руху, учасник акції Зураб Махарадзе.

Демонстранти вимагають перекваліфікувати адміністративну справу про дрібне хуліганство на кримінальну статтю.

Одночасно вони закликали посилити покарання за незаконне перешкоджання у виконанні релігійних обрядів шляхом насильства, погроз або образи почуттів віруючих. Наразі ця стаття у Кримінальному кодексі Грузії передбачає до року позбавлення волі.

Ікона Йосипа Сталіна у Грузії: що відомо

6 січня громадська активістка Ната Перадзе опублікувала відео, на кадрах якого видно облиту ікону диктатора Йосипа Сталіна в Кафедральному соборі святої Трійці.

Глава пресслужби Патріархії Грузії Андрій Джагмаїдзе підтвердив, що Сталін дійсно зображений на іконі Святої Матрони, і пояснив, що в цьому «інший контекст».

У МВС Грузії повідомили, що за фактом інциденту порушено справу за статтею 166 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка має на увазі дрібне хуліганство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?