У Харкові показали будівництво першої "підземної школи" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові показали будівництво першої "підземної школи" — відео

Ігор Терехов
підземна школа

Першу підземну школу у Харкові, яка будується в Індустріальному районі, планують відкрити у березні. 

У Харкові будують першу "підземну школу"

За словами мера міста Ігоря Терехова, підрядник вже змонтував бетонні конструкції та розпочав тепло- та гідроізоляцію об’єкту. Також проводиться встановлення систем каналізації, водогону та вентиляції.

Мер зазначив, що будівництво школи йде чітко за графіком, незважаючи на ворожі обстріли міста, морози і негоду.

Підрядники обіцяють тримати заданий темп, щоб вже з березня місяця ми змогли навчати тут наших дітей і приступити до зведення наступної такої школи в одному з центральних районів міста, — заявив Терехов.

Навчання дітей у метро Харкова та будівництво підземних шкіл — деталі

З 1 вересня 2023 року для школярів Харкова облаштували понад 60 класів на кількох станціях метрополітену, аби діти мали змогу безпечно навчатися, адже місто потерпає від постійних ракетних обстрілів. 

Паралельно з цим у Харкові тривають роботи з будівництва бомбосховищ у навчальних закладах та підземної школи. Торік у жовтні Терехов заявляв, що вартість її будівництва становитиме близько 58 мільйонів гривень.

Також підземну школу будують під Харковом — у селищі Коротичі. Вона здатна витримати пряме влучання ракети С-300.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?