У Запоріжжі затримали коригувальника ракетного удару РФ по багатоповерхівці — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Запоріжжі затримали коригувальника ракетного удару РФ по багатоповерхівці — відео

СБУ
Коригувальник ракетного удару по Запоріжжю

У Запоріжжі викрили коригувальника, який навів російські ракети на багатоквартирний будинок у центрі міста 18 жовтня. Тоді загинуло 5 людей, ще 5 – отримали важкі поранення.

Затримано коригувальника ракетного удару по Запоріжжю

СБУ зазначає, що затриманий - місцевий житель, представник запорізького «клубу воєнної реконструкції», який об’єднує поціновувачів відтворення історичних подій, у тому числі воєнних баталій.

У середині жовтня 2023 року його завербувала ФСБ для проведення підривної діяльності у місті.

Затриманий обрав собі псевдонім «Палестинець» та створив анонімний чат у месенджері. Там він сформував власну групу інформаторів, до якої включив 4-х місцевих жителів, зокрема й своїх родичів.

Група розвідувала місця базування Сил оборони на території Запоріжжя, а також передавали геолокації житлової інфраструктури та промислових об’єктів.

Який строк загрожує коригувальнику ракетних ударів

У СБУ зазначають, що під час обшуків знайшли в помешканнях затриманого агента ФСБ та його поплічників вогнепальну зброю, а також комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Також у фігурантів виявлено заборонену радянську та прокремлівську символіку.

«Палестинцю» повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Йому загрожує довічне ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?