У застосунку "Резерв+" зʼявиться Qr-код — Міноборони назвало дату
Категорія
Україна
Дата публікації

У застосунку "Резерв+" зʼявиться Qr-код — Міноборони назвало дату

Міноборони України
резерв

У застосунку для військовозобовʼязаних «Резерв+» з 18 червня зʼявиться QR-код, який замінить паперовий військовий квиток.

Головні тези:

  • QR-код дозволить представникам влади миттєво отримувати інформацію про статус військовозобов'язаного.
  • Застосунок 'Резерв+' також надасть можливість отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії онлайн.
  • Такі зміни спрямовані на розвантаження ТЦК та допомогу в уникненні додаткових черг для військовозобов'язаних.

У застосунку «Резерв+» незабаром будуть оновлення

Як повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, за його словами, це остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру «Оберіг» до паперового військово-облікового документа».

Відсканувавши цей код відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Крім того незабаром у застосунку має зʼявитися електронне направлення на проходження військово-лікарської комісії для тих, хто досі має статус «обмежено придатного», повідомила в ефірі телемарафону заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Хочу привідкрити завісу, ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично іти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в «Резерв+», — зазначила Катерина Черногоренко.

Черногоренко додала, що така функція має розвантажити ТЦК та допомогти уникнути додаткових черг.

У застосунку «Резерв+» свої дані оновили вже 1,6 мільйона військовозобовʼязаних, зазначив Лазуткін.

Мобілізація в Україні

З 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який скасував статус «обмежено придатного» — відтепер існують лише дві категорії військовозобовʼязаних: «придатний» і «непридатний» до військової служби.

Крім того, з набуттям чинності новим законом про мобілізацію, усі військовозобовʼязані віком 18—60 років до 16 липня мають уточнити адресу проживання, номери засобів звʼязку, адреси електронної пошти та інші військово-облікові дані.

Оновити свої дані можна як у ТЦК чи ЦНАП, які діють по всій країні, так і онлайн — у новому застосунку від Міноборони «Резерв+», який запрацював 18 травня — у день набуття чинності новим законом про мобілізацію.

Застосунок надає доступ до інформації в реєстрі військовозобовʼязаних «Оберіг». Водночас, оновлюючи дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, військовозобовʼязаний також отримає відповідну відмітку у військовий квиток.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?