У Західній Європі вирує потужний шторм "Сіаран". Є загиблі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Західній Європі вирує потужний шторм "Сіаран". Є загиблі

Шторм
Джерело:  Reuters

Унаслідок шторму у Західній Європі загинуло щонайменше семеро осіб - у Бельгії, Франції, Іспанії, Нідерландах та Німеччині. Зупинена робота шкіл, аеропортів та потягів.

Шторм у Західній Європі

Основною причиною смерті людей стало падіння гілок.

У Бельгії 64-річна німецька туристка померла в парку в Генті, ще одна людина була поранена там же. 

Також у Генті п'ятирічна дитина загинула через падіння зламаної гілки на дитячому майданчику. Бельгійські ЗМІ повідомляють, що це був український хлопчик.

Ще одна людина загинула у центрі Мадрида.

У Франції в Гаврі загинув водій вантажівки, а також 70-річний чоловік, який випав з балкона. Чоловік «впав насмерть після того, як його вдарили віконниці будинку після сильного вітру». 

У Німеччині в гірському масиві Гарц на сході Німеччини загинула жінка через падіння дерева. Також одна людина померла в Нідерландах.

У Європі людей закликали лишатися вдома

Внаслідок шторму у Франції 1,2 млн домогосподарств залишилися без світла.

У Бретані влада закликала людей залишатися вдома та уникати вітру, швидкість якого досягала 207 км/год. Біля узбережжя хвилі піднімалися до 20 метрів.

Шторм «Сіаран» був викликаний потужним реактивним потоком, що налетів з Атлантики, викликавши проливний дощ і шалені вітри, які вже спричинили сильні повені в Північній Ірландії та деяких частинах Великої Британії.

Нідерландська авіакомпанія KLM скасувала сотні рейсів до та з Амстердама, міжнародні потяги зі столиці Нідерландів до Парижа також були скасовані, а судноплавні шляхи на південному заході країни закриті. 

Оператор аеропорту AENA повідомив, що в Іспанії скасовано 42 рейси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?