У ЗСУ передбачили запасні логістичні шляхи до Авдіївки — ОСУВ "Таврія"
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ передбачили запасні логістичні шляхи до Авдіївки — ОСУВ "Таврія"

Авдіївка

В Авдіївці ситуація є динамічною, у місті тривають вуличні бої. У разі втрати основного шляху постачання, передбачено  запасні логістичні шляхи до міста.

Яка ситуація в Авдіївці

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону повідомив про ситуацію в Авдіївці.

Станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення динамічна і може змінюватися буквально щогодини... На той випадок, якщо основну логістичну артерію переріже противник, наше командування передбачило запасні шляхи постачання.

Дмитро Лиховій

Дмитро Лиховій

Речник ОСУВ "Таврія"

Він додав, що в Авдіївці вже кілька днів тривають вуличні бої, і обстановка диктує певну зміну тактики бойових дій, при цьому ситуація є "напруженою, але контрольованою".

Загалом на авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тис. осіб особового складу, — розповів Лиховій.

Він підкреслив, що для командування головне — зберегти життя бійців і в разі ускладнення ситуації відвести їх на інший рубіж: "діяти гнучко, діяти маневрено для того, щоб цих самих бійців зберегти для наступних бойових дій, для звільнення втраченої території".

Фото: deepstatemap.live

Також Лиховій пояснив важливість утримування Авдіївки. За його словами, останніми днями окупанти обстрілюють з артилерії та ракет населені пункти Покровського району Донецької області на захід від Авдіївки, і це "показує, на що може перетворитися кожен із цих населених пунктів після того, як лінія фронту посунеться трохи західніше".

Саме тому надважливо тримати Авдіївку, саме тому надважливо тримати кожне українське місто.

Ситуація в операційній зоні ОСУВ “Таврія”

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський 14 лютого повідомив, що по його зоні росіяни завдали найбільше авіаударів з початку року.

Наші сили продовжують ведення оборонної операції, завдаючи противнику значних втрат.

Втрати росіян минулої доби в живій силі склали 610 осіб, в озброєнні та військовій техніці — 50 одиниць: 5 танків, 19 бойових бронемашин, 10 артсистем, 1 РСЗВ, 1 засіб ППО, 14 автомобілів.

Нейтралізовано або знищено 263 БпЛА різних типів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?