У ЗСУ повідомили про значне збільшення скидів хімічних боєприпасів із Mavic-дронів армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ повідомили про значне збільшення скидів хімічних боєприпасів із Mavic-дронів армії РФ

зс рф
Джерело:  Укрінформ

Противник у порівнянні з минулим місяцем удвічі збільшив скиди боєприпасів із хімічною речовиною з Mavic-дронів.

Росіяни збільшили вдвічі скиди хімічних боєприпасів

Така практика (використання боєприпасів з хімречовиною — ред.) з боку противника спостерігається день у день. За вчорашню добу зафіксовано п’ять скидів боєприпасів з хімічною речовиною сльозогінно задушливої дії. Загальна кількість таких скидів постійно зростає. Проти минулого місяця їх застосування зросло майже удвічі, — сказав начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

За словами Лиховія, аби протидіяти Mavic-дронам, з яких скидають хімічні боєприпаси, потрібні засоби радіоелектронної боротьби.

Протигази здавалися рудиментами Першої світової війни, але, на жаль, у нашої війни ХХІ століття реалії такі, що потрібно захищатися і ними також, — додав він.

Що кажуть експерти про використання росіянами хімічних боєприпасів

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті поінформував, що 810-та бригада морської піхоти Чорноморського флоту Росії використовує хімічну зброю проти українських військ.

Зокрема, вони застосовують нову тактику «скидання гранат К-51 з безпілотників» на українські позиції.

Як пише ISW, аерозольні гранати К-51 наповнюються подразнюючим газом CS (2-хлорбензальмалононітрил), різновидом сльозогінного газу, який використовується для боротьби з масовими заворушеннями (також відомий як агент контролю заворушень RCA).

При цьому Конвенція про заборону хімічної зброї забороняє використання RCA як метод ведення війни, а Росія є державою-учасницею Конвенції з 1997 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?