У ЗСУ розкрили черговий випадок групової здачі росіян в полон
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ розкрили черговий випадок групової здачі росіян в полон

зсу

На Авдіївському напрямку українським захисникам здалася в полон чергова група російських окупантів. Військові ЗСУ очікують, що найближчими днями, зокрема через погіршення погодних умов, такі випадки продовжаться.

У ЗСУ розкрили черговий випадок групової здачі росіян в полон

Вчора знову близько десяти загарбників здалися в полон. Як і добу перед тим, - зауважив речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

За словами спікера, загалом за місяць таких випадків назбиралося близько сотні.

І зараз у зв'язку з морозами ми очікуємо, що їх буде набагато більше, тому що досить важко утриматися в полі з таким екіпіруванням, яке у більшості російських військовослужбовців, - розповів Штупун.

Він пояснив, що російські інтервенти здаються на цьому відтінку фронту здебільшого через небажання продовжувати бойові дії у разі небезпеки для себе. Зокрема, коли бійці ЗСУ "зненацька їх застають, і вони просто не чинять опору".

Яка ситуація довкола Авдіївки

Представник Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що російські загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Вже 8 січня бійцями ЗСУ було відбито три спроби в районах Авдіївки, Сєверного і Тоненького, і ще 14 - біля Первомайського і Невельського.

Разом з тим полковник розказав, що ворог дещо знизив артилерійські обстріли з понад тисячі позавчора до 617 за минулу добу.

Ми це пов'язуємо з погодними умовами, тому що не в тому об'ємі можуть працювати беспілотники, - каже Штупун.

Також зменшилася кількість ворожих штурмів Авдіївки. Якщо раніше було 50-60 штурмів за день, то зараз окупанти провели лише 25, поінформував він.

Але ворог продовжує активно завдавати авіаударів керованими авіаційними бомбами, і зафіксовано 31 такий випадок, - додав полковник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?