У ЗСУ розкрили нову тактику армії РФ в районі Авдіївки
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ розкрили нову тактику армії РФ в районі Авдіївки

Танк ЗСУ
Джерело:  Еспресо

За словами офіцера 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергія Цехоцького, в районі Авдіївки на Донеччині злочинна армія РФ використовує тактику просування малими піхотними групами. 

Що відомо про ситуацію в районі Авдіївки

Цехоцький підкреслив, що кожна така група складається з 4-5 осіб.

Він зазначив, що російські окупанти намагаються дістатись до якоїсь певної точки, підвалів чи приміщень, і закріпитись там.

Таке завдання їм ставить командування РФ. Так вони хочуть просунутись і досягти якихось цілей, — пояснює військовий.

Він додав, що українські військові постійно виявляють спроби просування російських окупантів і оперативно ліквідують їх.

Нещодавно в районі Первомайського йшла ворожа група. Двох ми вже задвухсотили, за іншими поки що полюємо, — розповів Цехоцький.

Військовий зазначив, що наразі ситуація залишається напруженою на усіх ділянках фронту.

Також постійно прилітає С-300. По наших позиціях ворог вдаряє КАБами. Росіяни, мабуть сподіваються, що це нас якось деморалізує і ми відступимо. Але нічого такого не відбувається. ЗСУ знають свою задачу. Ми укріплюємо рубежі оборони, вдень і вночі ця робота проводиться. Також ми створюємо різні "сюрпризи" для ворога, в тому числі й дистанційне мінування, — запевнив військовий.

Що відомо про ситуацію в районі Часового Яру

За словами командира батальйону ударних БпЛА "АХІЛЛЕС", 92-ї ОШБР Юрія Федоренка, у російських окупантів не має можливості повністю захопити Часів Яр поблизу Бахмута.

Сили оборони показують неймовірний результат в обороні на Бахмутському напрямку, тому що противник штурмує усім наявним ударно-штурмовим потенціалом. На поточний момент, за останні дві доби противник жодних тактичних успіхів на полі бою не мав, — розповідає Федоренко.

За його словами, деякі позиції, як, наприклад, населений пункт Іванівське чи поблизу Часового Яру є перехідними.

Умовно, сьогодні зайняв противник. Після системної роботи вдалося зробити необхідні заходи для того, щоб знищити його на позиціях, розбити ці позиції. Потім затягується наша піхота, закопується максимально, утримує позиції, — пояснює військовий.

Він зазначив, що таких позицій є значна кількість, які переходять від однієї сторони до іншої.

Тому війна йде досить жваво та в повний зріст. На моє переконання, у противника не буде можливості повною мірою окупувати Часів Яр, — запевнив Федоренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?