У ЗСУ заявили про зміну тактики армії РФ в районі Часового Яру
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ заявили про зміну тактики армії РФ в районі Часового Яру

Танк ЗСУ

За словами речника ОСУВ “Хортиця” після провальних атак в районі Часового Яру російські окупанти переключились на Торецьк. 

Головні тези:

 

  • Російські окупанти переключились на Торецьк, пробуючи тиснути на оборонні позиції ЗСУ в районі Часового Яру.
  • Статистика бойових зіткнень вказує на інтенсивність бойових дій: ворог здійснив 30 штурмів Часового Яру за тиждень та скинув 128 КАБів на напрямку.
  • Застосування авіації та активні обстріли свідчать про спроби російської сторони підірвати оборону українських військ на фронті.
  • Напруга на фронті поблизу Часового Яру залишається високою, з регулярними бойовими діями із боку ворога.

Що відомо про ситуацію на фронті в районі Торецька

Волошин зазначив, що наразі окупаційна армія продовжує здійснювати велику кількість безуспішних спроб штурмів в районах Горлівки та Торецька.

Можу сказати, що минулого тижня ворог був аж занадто активний на цьому напрямку, якщо порівнювати з попереднім. Було 114 бойових зіткнення протягом тижня в районах населених пунктів Шуми, Нью-Йорк та Торецьк. Минула доба була не менш активна – 7 ворожих зіткнень було. Ворог почав вперше застосовувати авіацію, активно завдає ударів КАБами райони Нью-Йорка, Залізного та Торецька. Цієї доби ворог не зменшує темпи наступальних дій – 13 бойових зіткнень здійснив ворог. Ще чотири боєзіткнення на даний момент з ворогом тривають, - зазначив речник ОСУВ “Хортиця”.

Він підкреслив, що метою наступу російських окупантів у бік Торецька є спроба тиснути на оборонні позиції ЗСУ в районі Часового Яру.

Що відомо про ситуацію поблизу Часового Яру

Ворог не полишає спроб, активно проводить як штурмові дії, так і обстріли. Активно застосовує авіацію. Статистика за тиждень говорить, що за той тиждень ворог змінив акцент з Часового Яру більше на Торецький напрямок. Ворог здійснив 30 штурмів Часового Яру протягом минулого тижня. Авіація за тиждень скинула 7 КАБів, а загалом на напрямку РФ скинула 128 КАБів. В один із днів ворог скинув 24 КАБи за день, - підкреслив Волошин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?