Удар по військовому аеродрому РФ у Липецьку. З'явилися супутникові знімки наслідків
Категорія
Події
Дата публікації

Удар по військовому аеродрому РФ у Липецьку. З'явилися супутникові знімки наслідків

Липецьк
Джерело:  Радіо Свобода

Супутникові знімки зафіксували наслідки нічного удару ЗСУ по російському аеродрому “Липецьк” 9 серпня.

Головні тези:

  • З супутникових знімків видно наслідки удару ЗСУ по військовому аеродрому «Липецьк» в Росії, включно з руйнуваннями приміщень та масштабною пожежею.
  • У результаті атаки українських військ на “Липецьку” були знищені російські склади з авіаційними бомбами та радар зенітно-ракетного комплексу С-350.
  • На аеродромі базувалися найновіші російські винищувачі, в тому числі Су-57, які опановували російські пілоти.
  • Експерти наголошують, що удар по аеродрому в Липецьку свідчить про успішність та можливості Сил оборони України в українсько-російському конфлікті.

Супутникові знімки підтвердили удар ЗСУ по аеродрому “Липецьк”

На супутникових знімках Planet Labs за 9 серпня, які є у розпорядженні «Схем», видні наслідки ударів українських військ по аеродрому «Липецьк», що біля однойменного міста у Росії.

Згідно зі знімками, низка приміщень аеродрому, які могли використовуватись, як склади — повністю зруйновані, а на території, ймовірно, тривала масштабна пожежа.

На землі також видні дві вирви, що може бути наслідком влучання ракет або безпілотників, використаних ЗСУ для завдання ударів.

За даними Генерального штабу України, у ході атаки у ніч з 8 на 9 серпня українські військові уразили російські склади з керованими авіаційними бомбами та низку інших об’єктів біля летовища «Липецьк».

Знищили, зокрема, й один радар зенітно-ракетного комплексу С-350, заявили у Генштабі.

У відомстві також зазначили, що у військовій операції брали участь підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, Служби безпеки України та Сил безпілотних систем ЗСУ.

Військовий аеродром у Липецьку 9 серпня 2024 року

Вранці журналісти Радіо Свобода, з посиланням на поінформоване джерело, повідомляли, що на аеродромі «Липецьк» знаходились кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

Раніше 9 серпня представники влади Липецької області РФ заявили про атаку дронів, а Міноборони Росії — про збиття 19 з них.

На аеродромі “Липецьк” були найновіші російські літаки

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков зазначив, що на аеродромі в Липецьку російські пілоти опановували винищувачі СУ-57.

Атака на аеродром у Липецьку є продовженням досягнень, успіхів і можливостей, які вже демонструють Сили оборони України. Слід зазначити, що це не тільки аеродром. Це Липецький навчальний центр, який використовувався ворогом з початку повномасштабного вторгнення як військова авіабаза. На цій авіабазі базувалися не лише винищувачі Су та МіГ. На аеродромі базувалися так звані винищувачі п'ятого покоління, як їх називають у РФ, — Су-57. Їх було зафіксовано на знімках Google Maps ще у 2023 році.

Військовий експерт також додав, що чекаємо на супутникові знімки, щоб встановити, чи були Су-57 на аеродромі у Липецьку на момент атаки, чи ні.

Але Су-57 у Липецьку базувалися, саме там їх опановували російські пілоти. Чи були вони пошкоджені, наразі невідомо. Але є факт знищення складу боєприпасів. Місцева влада евакуювала навколишні невеликі населені пункти. Тобто там вийшло досить видовищне фаєр-шоу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?