Удар РФ по "Охматдиту" у Києві. МОЗ озвучило детальні наслідки атаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Удар РФ по "Охматдиту" у Києві. МОЗ озвучило детальні наслідки атаки

Удар РФ по "Охматдиту" у Києві. МОЗ озвучило детальні наслідки атаки
Джерело:  МОЗ України

Російські окупанти вранці 8 липня вдарили ракетою по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві, через що там загинули дві людини й понад 50 постраждали.

Головні тези:

 

  • Цілковито зруйновано відділення токсикології та інтенсивної терапії, а також інші відділення та корпуси лікарні "Охматдит".
  • Росія масовано атакувала Україну 8 липня, ініціюючи ракетний удар за допомогою бомбардувальників та винищувачів.
  • Внаслідок ворожої атаки загинули 33 людини, ще 140 постраждали в різних містах України, включаючи Київ, Кривий Ріг та Дніпро.
  • СБУ підтвердила, що російська ракета Х-101 влучила у дитячу лікарню "Охматдит" в Києві, створивши значні руйнування та людські жертви.

Внаслідок російської атаки по “Охматдиту” повністю зруйновано цілий корпус

Як повідомили в МОЗ, серед загиблих — лікарка і родич одного з пацієнтів медичного закладу, а серед поранених — семеро дітей, чотирьох з них госпіталізували.

Під час ракетної атаки в «Охматдиті» перебувало понад 600 пацієнтів і щонайменше стільки ж працівників лікарні. Пацієнтів продовжують евакуювати.

Корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій «Охматдиту» зруйнований повністю. У старому хірургічному корпусі вибиті майже всі вікна, пошкоджені два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок.

У новому корпусі пошкоджені 12 відділень, з них вісім — хірургічних, пʼять — онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії.

Також Росія знищила частину єдиної в країні онкогематологічної лабораторії.

Росія масовано атакувала Україну 8 липня

8 липня російські війська масовано атакували Україну ракетами. Для атаки росіяни задіяли щонайменше 6 бортів бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 (носії ракет Х-101) і два борти МіГ-31К, які запустили ракети «Кинджал».

Протиповітряній обороні вдалось знищити 30 ворожих ракет.

Загалом в Україні внаслідок ворожої атаки загинула 33 людини, ще 140 — постраждали.

СБУ встановила, що Росія вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві ракетою Х-101.

Також стало відомо, що унаслідок російського масованого обстрілу Києва 8 липня три трансформаторних підстанції ДТЕК були зруйновані або пошкоджені, також пошкоджені електромережі.

Під ударами опинились Кривий Ріг та Дніпро. У Кривому Розі щонайменше 10 загиблих та понад 30 постраждалих, у Дніпрі — один загиблий та 12 постраждалих.

У Покровську на Донеччині від ракетної атаки загинули троє людей. Там є влучання в підприємство — саме на його території загинули чоловіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?