Удар РФ по судну на Одещині. Корабель мав перевозити залізну руду з України до Китаю
Категорія
Україна
Дата публікації

Удар РФ по судну на Одещині. Корабель мав перевозити залізну руду з України до Китаю

Олександр Кубраков
Судно

Цивільне судно, яке 8 листопада обстріляла РФ під час заходження в порт на Одещині, мало перевозити залізну руду з України до Китаю.

Що відомо про атаки РФ на портову інфраструктуру

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що це була вже 21 цілеспрямована атака РФ по портовій інфраструктурі Одещини після виходу з зернової угоди.

За цей час РФ пошкодила понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортних засоби.

Сьогодні ураження також отримало цивільне судно, яке мало перевозити залізну руду до Китаю. Нажаль, російська ракета вбила одну людину, та поранила трьох членів екіпажу - громадян Філіппін.

Міністр додав, що саме тому Україна робить все для посилення ППО та прикриття півдня України від російських терористичних атак.

Атака на цивільне судно під прапором Ліберії

Нагадаємо, що ввечері 8 листопада РФ вдарила протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку одного з портів Одещини з літаків тактичної авіації в Чорному морі.

Ракета влучила в надбудову цивільного судна під прапором Ліберії, в момент його заходу в порт.

Трьох членів екіпажу поранено, один потрапив до лікарні. Лоцман загинув, ще один працівник порту отримав поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?