Удар ЗСУ по Керченській поромній переправі. Відомі наслідки атаки
Категорія
Події
Дата публікації

Удар ЗСУ по Керченській поромній переправі. Відомі наслідки атаки

ракета

Нещодавнє ураження двох російських залізничних поромів у Криму ймовірно спричинило серйозні перебої у ворожих логістичних операціях.

Головні тези:

  • Український удар по Керченській поромній переправі спричинив серйозні перешкоди в російських логістичних операціях.
  • Пошкодження залізничних поромів може вплинути на постачання палива та боєприпасів до окупованого Криму.
  • Російській Федерації можливо доведеться замінити залізнично-поромну переправу, що вплине на морські логістичні операції.
  • Удар по Керченській поромній переправі свідчить про високу ефективність українських ракетних систем у військових операціях.

Стали відомі наслідки удару ЗСУ по Керченській поромній переправі

Як зазначає британська розвідка, погіршення пропускної здатності залізничної переправи майже напевно спричинило значні тимчасові перебої в російських військових логістичних операціях і, потенційно, в постачанні палива до Криму.

Також пошкодження поромів призведе й до того, що Російській Федерації ймовірно доведеться якнайшвидше замінити залізнично-поромну переправу, що, ймовірно, вплине на її більш широкі морські логістичні операції.

Український удар по поромній переправі і подальший напад на паливний склад, розташований неподалік, знову підкреслює вразливість протоки до українського втручання, незважаючи на значні інвестиції Росії в безпеку і протиповітряну оборону, — додає розвідка.

Удар по Керченській поромній переправі — що відомо

Уночі 30 травня Збройні сили України завдали успішного удару по Керченській поромній переправі, що знаходиться в окупованому Криму. Для цього українські захисники використали американські далекобійні ракети ATACMS.

Внаслідок атаки пошкодження отримали два російські залізничні пороми. Пороми, своєю чергою, ймовірно були основним засобом залізничного транспортування російських ешелонів з паливом і боєприпасами до Криму.

Зазначається, що Росія також експлуатує автомобільні пороми типу RO-RO для підтримки переміщення важких вантажів через протоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?