Удари ЗСУ по лініях постачань росіян уповільнили наступ на Харківщині — WP
Категорія
Україна
Дата публікації

Удари ЗСУ по лініях постачань росіян уповільнили наступ на Харківщині — WP

Удари ЗСУ по лініях постачань росіян уповільнили наступ на Харківщині — WP
Джерело:  The Washington Post

Українські атаки на лінії постачання РФ змусили російські підрозділи, які вторглися у північно-східну частину Харківської області, шукати їжу, воду та боєприпаси й сповільняти просування вглиб України.

Головні тези:

 

  • Російські сухопутні війська стикаються з нестачею їжі, води та боєприпасів через перешкоди ЗСУ.
  • За допомогою української зброї удари по території РФ завдаються систематично, змушуючи ворога відступати.
  • Сили оборони України збільшують дальність та ефективність ударів за координатами російських об’єктів.
  • Використання західних систем озброєння розширить можливості українського військово-промислового комплексу в протистоянні з РФ.

Як удари ЗСУ вплинули на просування армії РФ на Харківщині

Як зазначає видання, перехоплення й інтерв'ю з 10 українськими командирами і військовими малюють картину все більш відчайдушного стану російських сухопутних військ, які втрачають особовий склад і динаміку просування.

У розшифровці однієї радіорозмови, перехопленої в червні і переданої The Washington Post, російський солдат наказує іншому солдату переконатися, що прибулі війська, відповідальні за перевезення вантажів, розуміють, що існує гостра нестача їжі і води.

Перехоплені повідомлення, надані The Post, показують, що Росія зараз стикається зі значними труднощами у забезпеченні достатньої кількості маршрутів постачання для задоволення основних потреб своїх військ.

Начальник штабу 13-ї бригади Національної гвардії України полковник Максим Голубок каже, що після того, як Вашингтон зняв обмеження на ураження цілей на території РФ, Росія припинила концентрувати великі групи військ у прикордонній зоні і відвела деякі артилерійські системи для їхнього захисту.

Український солдат Дмитро, відповідальний за моніторинг російських комунікацій, розповів, що раніше російські солдати використовували мотоцикли і баггі для постачання. Але після того, як Україна, використовуючи безпілотники, замінувала дороги і підбила машини постачання, російські солдати пересуваються переважно пішки.

За словами Дмитра, через постійне українське спостереження російські війська пересуваються короткими групами, часто ховаються в укриттях, тому подорож у якихось 8 км за їжею і водою може зайняти три дні або більше. "Якщо ми перервемо маршрути, якими вони доставляють їжу і припаси, нам не потрібно буде йти в атаку — вони просто залишать позиції", — каже український боєць.

ЗСУ опублікували мапу рекордних за дальністю ударів по Росії

З застосуванням української зброї по території РФ системно завдаються десятки глибинних ударів. Таким чином, використання зброї західних виробників не порушить будь-які додаткові уявні "червоні лінії".

Поступово нарощуючи можливості українського військово-промислового комплексу, Сили оборони України постійно збільшують дальність та ефективність ударів. Дозвіл на використання західних систем озброєння розширить можливості з захисту України та прискорить завершення російсько-української війни, — йдеться у повідомленні.

На мапі уражень видно, що відстань до цілей у РФ складає понад 800 кілометрів, найвіддаленіша наразі точка "прильоту" — у Орську, тобто мова йде про 1800 кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?