Угорщина в ОБСЄ закликала припинити постачання військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина в ОБСЄ закликала припинити постачання військової допомоги Україні

Петер Сійярто

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто під час свого виступу на міністерській зустрічі ОБСЄ у Скоп’є переконував, що постачання зброї Україні не приведе до миру, та запевняв, що хоче зберегти життя угорської меншини.

Угорський міністр в ОБСЄ закликав припинити допомогу Україні зброєю, "щоб не гинули угорці"

Ми не думали навіть у жахливих снах, що у Європі буде війна. А вона сталася, і ми – сусіди цієї війни, – сказав Сійярто, який не долучився до бойкоту міністерської зустрічі через участь у ній глави МЗС Росії.

Він поскаржився, що війна призвела до зростання цін на енергоносії. "Ми платимо ціну цієї війни у вигляді інфляції, яка зросла у 10-15 разів. Ми відчуваємо цю війну, хоч це і не наша війна", – сказав угорський міністр.

Він повторив офіційну позицію Будапешта, яка полягає у тому, що постачання зброї Києву "не допомагає досягти миру, а тільки призводить до нових жертв".

Ті, хто каже, що є рішення на полі битві – вони неправі. І неправі ті, хто каже, що розвиток на полі бою збільшить шанси на мир. Щодня стає гірше, – сказав Сійярто, згадавши у цьому контексті, що на полі бою гинуть представники угорської меншини.

"Ми не хочемо, щоб більше угорців загинули, але в загальному вигляді – ми не хочемо, щоб більше людей загинуло", – додав він.

Сійярто висловив жаль, що між Україною і Росією відсутні прямі контакти, зокрема, і в рамках ОБСЄ.

Шкода бачити, що і на цьому форумі прямої комунікації між Україною і Росією не сталося, – сказав він.

Сійярто висловив переконання, що світ не потрібно ділити на блоки, а має бути глобальна співпраця.

Нагадаємо, на цьогорічне засідання міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ запросили російського очільника МЗС Сергєя Лаврова. Через це бойкот засіданню публічно оголосили міністри закордонних справ України, Польщі і держав Балтії.є

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?