УЄФА оголосив імена номінантів на звання найкращого гравця у Лізі Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА оголосив імена номінантів на звання найкращого гравця у Лізі Європи

футбол

Стали відомі імена чотирьох претендентів на звання найкращого гравця тижня у Лізі Європи.

Хто став номінантом на звання найкращого гравця у Лізі Європи

До цього списку увійшли нападник "Марселя" П'єр-Емерік Обамеянг, вінгер "Роми" Стефан Ель-Шаараві, форвард "Ліверпуля" Дарвін Нуньєс та хавбек "Карабаха" Жуніньо.

На рахунку Обамеянга дубль у ворота "Вільярреала" (4:0), Ель-Шаараві оформив дві гольові передачі у матчі з "Брайтоном" (4:0), Дарвін двічі забив "Спарті" (5:1), а у Жуніньо "гол+пас" у грі з "Баєром" (2:2).

Який формат єврокубків презентував УЄФА

Новий формат європейських клубних змагань був затверджений 10 травня 2022 року. Єврокубковий сезон 2024/25 відбуватиметься вже за новими правилами.

Ключовою зміною формату стала відмова від групового раунду. Починаючи з сезону 2023/24 в основній стадії Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій змагатимуться 36 команд, а не 32, як це було раніше.

Усі учасники гратимуть в рамках одного дивізіону. Кожна команда зіграє вісім матчів: чотири вдома та чотири на виїзді. Для того, щоб визначити вісім різних суперників, команди спочатку будуть розподілені за чотирма групами посіву. Потім кожна команда зіграє з двома суперниками з кожного з цих кошиків.

Далі топ-8 команд дивізіону напряму потрапляють в 1/8 фіналу єврокубка. Команди, які фінішували з 9 по 24 місця розіграють 8 путівок через плей-оф. Решта учасників залишають турнір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?