УЄФА погрожує Англії відстороненням від участі у футбольних турнірах. У чому причина
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА погрожує Англії відстороненням від участі у футбольних турнірах. У чому причина

Збірна Англії
Джерело:  The Telegraph

УЄФА може відсторонити збірну Англії з футболу від участі у всіх найближчих запланованих міжнародних турнірах через плани влади країни запровадити власного футбольного регулятора. 

Головні тези:

  • Причиною загрози відсторонення збірної Англії від участі у турнірах є плани влади створити власний незалежний футбольний регулятор.
  • УЄФА наголосила на недопустимості урядового втручання у розвиток футболу, що може призвести до серйозних наслідків для Англії.
  • УЄФА продовжила нарахування Росії клубного рейтингу.
  • У зв'язку з військовою агресією проти України збірна Росії відсторонена від усіх турнірів під егідою ФІФА, включаючи футзальні змагання.
  • Останні скандали, пов'язані з УЄФА, свідчать про напружену ситуацію в світі футболу та необхідність додержання міжнародних стандартів та цінностей.

Що відомо про конфлікт між Англією та УЄФА

Зазначається, що керівники провідних політичних партій в Англії просувають ініціативу зі створення власного незалежного футбольного регулятора.

Зокрема, планується, що створене відомство регулюватиме систему ліцензування англійських клубів, проводитиме перевірки їхніх власників та директорів, а також надаватиме вболівальникам право голосу під час прийняття важливих рішень.

В УЄФА вже надіслали листа британським чиновникам, у якому наполегливо нагадали про те, що "втручання уряду в розвиток футболу не повинно бути".

УЄФА може відсторонити збірну Англії від участі у всіх турнірах
Гравці збірної Англії з футболу

Євро-2028 з футболу пройде з 9 червня по 9 липня у Великій Британії та Ірландії, а наступний чемпіонат світу відбудеться у 2026 році у США, Мексиці та Канаді.

Що відомо про останні скандали за участю УЄФА

УЄФА продовжує нарахування Росії клубного рейтингу. Наразі ворожа країна перебуває вище за Україну.

Команди з Росії відсторонені від турнірів під егідою УЄФА. Однак попри це організація нарахувала Росії рейтинг за єврокубковий сезон-2023/2024.

Ворожа країна отримала 4.333 бали за сезон 2023/24 до таблиці коефіцієнтів, де формується представництво у єврокубках.

Завдяки цим балам Росія обігнала Україну в рейтингу.

Рахуючи останні 5 сезонів ворожа країна має 22.965 бали і 22-й рядок у таблиці коефіцієнтів. Це дозволяє їй подати 4 команди на турніри УЄФА у 2026 році.

Збірна Росії відсторонена від усіх турнірів під егідою ФІФА у зв'язку з військовою агресією проти України. Змагання з футзалу не стали винятком для країни-терористки.

Фото російського футболіста було зроблено на ЧС-2021 у Литві, де росіяни грали без прапора через допінговий скандал. На зображенні присутній гравець збірної країни-агресора Сергій Абрамов.

Замість герба на футболці росіянина присутній напис "Наши парні". Цілком ймовірно, що дизайнер не розібрався з якої збірної цей футболіст.

Через певний час російського футболіста прибрали з постера та замінили на португальця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?