УЄФА схвалив розширення заявок збірних на Євро-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА схвалив розширення заявок збірних на Євро-2024

футбол

Європейський футбольний союз (УЄФА) збільшить заявки збірних на Євро-2024 з 23 до 26 гравців.

УЄФА схвалив розширення заявок збірних на Євро-2024

За це вже проголосували делегати УЄФА. Тепер відповідне рішення повинен затвердити Виконавчий комітет організації.

Пропозицію щодо збільшення кількості футболістів на ЧЄ-2024 висунули тренери національних команд. Вони закликали не повертатися до традиційного формату з 23 гравцями, а дозволити включати до заявки 26 футболістів, як це було на Євро-2020, що відбулося 2021 року через пандемію коронавірусу.

Зі свого боку, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) через наслідки пандемії COVID-19 також розширила до 26 гравців заявки національних команд на чемпіонаті світу-2022.

Фінальний турнір Євро-2024 відбуватиметься в Німеччині від 14 червня до 14 липня.

Збірна України на чемпіонаті Європи-2024 зіграє у групі E, де її суперниками будуть Румунія, Словаччина та Бельгія.

До 1/8 фіналу континентального турніру вийдуть по дві кращі команди з кожної з шести груп, а також чотири кращі володарі третіх місць.

Українська збірна вчетверте поспіль виступить на чемпіонаті Європи з футболу. Найбільш успішним для "синьо-жовтих" було попереднє Євро-2020, де наша команда під керівництвом Андрія Шевченка дійшла до чвертьфіналу.

Хто буде суперниками збірної України U-19 на Євро-2024

Команда Дмитра Михайленка потрапила до групи А, де позмагається з Північною Ірландією, Норвегією та Італією. В іншому квартеті зіграють Данія, Туреччина, Франція, Іспанія.

Група А: Північна Ірландія, Норвегія, Італія, Україна

Група В: Данія, Туреччина, Франція, Іспанія

Фінальна стадія юнацького Євро-2024 (U-19) відбудеться від 15 до 28 липня в Північній Ірландії та стане відбором від УЄФА до ЧС-2025 (U-20).

У матчі-відкритті турніру українці зіграють з господаркою змагань Північною Ірландією. До півфіналу вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи.

Збірна України U-19 ушосте візьме участь у чемпіонаті Європи. "Синьо-жовтим" тричі вдавалося подолати груповий етап континентальної першості, а найкращим результатом є перемога на турнірі 2009 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?