Україна має альтернативу Starlink для роботи дронів по Криму — Сухаревський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна має альтернативу Starlink для роботи дронів по Криму — Сухаревський

Вадим Сухаревський

Під час презентації нового роду військ ЗСУ — Сил безпілотних систем (СБС) — полковник і командувач Вадим Сухаревський заявив, що Україна знайшла альтернативу системі супутникового зв'язку Starlink для роботи безпілотників в акваторії Криму.

Головні тези:

  • Проводиться діалог щодо альтернативних варіантів зв'язку для безпілотних систем, з метою ефективного використання технологій у сфері оборони.
  • Сили безпілотних систем планують укомплектувати досвідченими командирами та рекрутами, зберігаючи бойову готовність підрозділів.
  • Підрозділи, які вже існують, отримуватимуть підтримку від командування Сил безпілотних систем, не втручаючись у бойові бригади на фронті.
  • Щоб зміцнити нову структуру, планується підготовка пілотів та відкриття рекрутингових центрів.

У ЗСУ шукають альтернативу Starlink

Супутниковий інтернет Starlink вже не раз підводив наших воїнів: до прикладу, у день наступу росіян на півночі Харківщини у ЗСУ він узагалі припинив роботу. Відтак, пошуки альтернативи тривають.

За словами Вадима Сухаревського, щодо альтернативних варіантів зв'язку наразі ведеться діалог.

Це питання вирішується, і створено цілу робочу групу щодо діалогу. Альтернатива є, діалог триває, і в найближчому майбутньому чекаємо на позитивний результат у цьому діалозі.

Вадим Сухаревський

Вадим Сухаревський

Командувач Сил безпілотних систем ЗСУ

Сили безпілотних систем: як відбиратимуть бійців

Підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ планують укомплектувати на 20 відсотків досвідченими командирами з бойових підрозділів і ще на 80 відсотків — завдяки рекрутингу.

Ми опираємося на те, що точково будемо відбирати командирів, лідерів, ініціаторів процесів безпосередньо з військ. Ми ж з нуля таких не візьмемо. Ми намагаємося зробити так, аби не зірвати бойову готовність підрозділів, аби шкода була мінімальною, — зазначив Вадим Сухаревський.

Він додав, що поточні підрозділи в бригадах та командуваннях залишатимуться на місцях, а командування Сил безпілотних систем надаватиме їм різноманітну підтримку.

Підрозділи, які вже існують у бригадах, командуваннях, в різних родах та видах сил — це функції делегування та координації. В жодному разі ми не будемо перетягувати підрозділи з бойових бригад, які зараз знаходяться на фронті. Ми будемо їх підтримувати, посилювати та нарощувати їхні спроможності. Зокрема за рахунок частин безпосереднього підпорядкування командуванню, — зазначив Сухаревський.

За словами командувача, вже зараз навчається певна кількість пілотів, які потенційно увійдуть у нову структуру. Також для рекрутингу в новий вид сил планують відкрити декілька рекрутингових центрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?